Израелски танкове и войски влязоха в Рафа, а Тел Авив

...
Израелски танкове и войски влязоха в Рафа, а Тел Авив
Коментари Харесай

Нетаняху пречи на Байдън да спечели в Газа

Израелски танкове и войски влязоха в Рафа, а Тел Авив разгласи цялостен надзор над този контролно-пропускателен пункт на границата с Египет. Израелският министър председател Бенямин Нетаняху направи изказване в тази връзка: „ На граничния пункт Рафа израелските флагове бяха издигнати и знамената на Хамас бяха спуснати. Влизането в Рафа служи на две съществени цели на войната: връщане на нашите заложници и елиминиране на Хамас. "

И също така, говорейки за предлагането на Хамас за преустановяване на огъня, препоръчано от Египет и Катар, Нетаняху сподели, че то „ беше надалеч от главните претенции на Израел “ и че Хамас го одобри за В същото време той изложи главното искане: и по-късно договаряния.

И незабавно се зароди остра конспирация по отношение на това какво тъкмо предложение на Хамас се разисква, откакто по време на така наречен совалкова дипломация, реализирана от страните медиатори - Съединени американски щати, Египет и Катар, бяха направени някои ремонти в плана на препоръчаното спокойно съглашение, което Хамас одобри, само че по някаква причина то не стигна до Тел Авив в точния момент.

Такъв въпрос поражда, в случай че приемем изказването на представител на израелското държавно управление, че Тел Авив

Но американските дипломати, които поддържат контакти с израелските си събеседници, мълчаха за това. Това сътвори усещането, че Хамас Затова военният кабинет, дружно с началото на военната интервенция в Рафа, реши да изпрати нова делегация в Кайро, с цел да разиска новото предложение с публични лица от Египет и Катар. В тази връзка се оповестява, че в тази връзка ръководителят на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс, който е виновен за сходна „ дипломатическанестиковка “, идва в Израел, с цел да обясни обстановката.

Но както и да е, Израел, макар огромните старания на Съединените щати за реализиране на мир в Газа, към момента организира „ лимитирана “ интервенция в Рафах. В същото време изказванията на Израел и Хамас, постоянно доста спорни, само че от време на време представяни от страните като „ толкоз необятни, че не могат да не се съгласят “, наподобяват като прикритие за някакви нерекламирани проекти за бъдещето.

В реалност се оказва, че Израел и Хамас в действителност трансформират всички дейни посреднически старания, на първо място на президента на Съединени американски щати Джо Байдън и персоналния му представител на договарянията Бърнс, в придавайки на събитията ново, по-глобално измерение.

Именно на този фактор обръща внимание саудитското издание Asharq Al-Awsat, отбелязвайки, че.

Проблемът, по думите на изданието, е „ По всички признаци Вашингтон пропусна момента, когато Нетаняху стартира да играе личната си контраамериканска игра и в Рафа той води офанзива освен против Хамас, само че и против Съединените щати, демонстрирайки тяхната некадърност да предотвратят филантропична злополука.

Както отбелязва The Guardian, Нетаняху „

А съгласно арабското издание Al-Ayyam

А палестинците се опълчват на Байдън, който Арабските водачи също не крият разочарованието си от политиката на „ отвъдморския хегемон “ и не пропущат опцията да опетнят имиджа на Съединени американски щати в района. Те виждат Нетаняху да слага клопки за Байдън в Газа и Рафа, обърквайки медиаторите.

Разбира се, задачата на Нетаняху е да остане на власт толкоз дълго, колкото фактически може да остане на власт. И до момента той съумя да експортира рецесията в Газа в американската вътрешна политика, генерирайки несъгласия сред демократи и републиканци, маневрирайки в районната политика, заобикаляйки разпадането на своята държавна коалиция, създавайки чувството, че противниците нямат опция пред признатите политически решения.

И никой не знае докога ще продължи това. Израел твърди, че актуалната война с Хамас няма да постави завършек на кървавия исторически спор сред палестинци и израелци и че политическият небосвод за договаряния е стеснен и Байдън няма да може да симулира победа. Но самият Нетаняху също по този начин остава без победа. Сега никой не може да подсигурява какви събития ще последват.

Превод: Европейски Съюз

Източник: ИА РЕКС

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед7487Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед11888Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед11570Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед11774Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираКоментарен Поглед21059Д-р Румен Петков: Посещението на Си Дзинпин в Европа: Скритите посланияАлтернативен Поглед77480Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед76544„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни  ЛЕВИЦАТА, седем нови обединения, Споразумение, идните избори  ЛЕВИЦАТА, </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР