С тържество на площад България“, организирано от Община Мездра, жители

...
С тържество на площад България“, организирано от Община Мездра, жители
Коментари Харесай

Мездра почетe Деня на победата и Ден на Европа - 9 май

С празненство на площад „ България “, проведено от Община Мездра, поданици и посетители на гр. Мездра уважиха 79-ата годишнина от Победата над хитлерофашизма и Ден на Европа - 9 май. Двойния празник почетоха представители на Общинската администрация и съвет, членове на локалните организации на Съюза на ветераните от войните на България (СВВБ) и на Националната асоциация „ Сигурност ” (НАС) в общините Мездра и Роман, претенденти за народни представители.

По традиция честването стартира с обред по издигане на знамената на Република България, Европейския съюз и Община Мездра под звуците на националния химн „ Мила Родино “. Прозвуча и химнът на Европа „ Ода на насладата “.

Приветствия към присъстващите насочиха кметът на община Мездра Иван Аспарухов и Данаил Димитров, секретар на общинската организация на СВВБ.





Празнична стратегия изнесе Вокална група от II „ а “ клас в ОУ „ Христо Ботев “ с началник Анета Петкова, която извърши песните „ Знамето ни е трицветно “, „ Мари Доне “ и „ Малка мома цвете брала “.



Честването на 9 май приключи с празнично шествие и поднасяне на венци и цветя пред паметника на починалите от община Мездра във войните за национално избавление и обединяване.

Преди тържеството, по случай годишнината от Победата над хитлерофашизма, Инициативен комитет за възобновяване на бюст-паметникa на ген.-полк. проф. Иван Кинов (1893-1967 г.) в родното му село Лютиброд и Районна организация на НАС - Мездра-Роман връчиха Свидетелства за дарения и Благодарствени адреси на физически и юридически лица, организации, институции, самодейни сформира и създатели, подкрепили с финансови средства и материали построяването на паметника или взели присъединяване в честването на 130-ата годишнина от рождението на българския боен и политически деятел, което се състоя на 13 май предходната година в Лютиброд.

Благодарности към донорите и основателите за възобновяване на паметника изрекоха кметът Иван Аспарухов, ръководителят на Инициативния комитет Василка Стойкова и Иван Братинов, ръководител на Районната организация на НАС.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР