За поредна година Лидл България представи информация за своите разходи

...
За поредна година Лидл България представи информация за своите разходи
Коментари Харесай

Ефектът Лидл достигна 1,61 млрд. лева

За поредна година " Лидл България " показа информация за своите разноски в България през отминалата 2021 година и открития още веднъж " Ефект Лидл " - директните и непреки резултати от активността на компанията у нас. Те са в размер на 1,61 милиарда лв..

От 2019 година насам Институтът за пазарна стопанска система изготвя такава оценка на икономическото влияние на веригата за българската стопанска система. Ръстът по отношение на тогава е със солидните 44%.

Той е забележителен в две от главните пера - артикули от български производители и междинни равнища на възнаграждение в сектора. С над 11% е растежът на каузи на българските артикули в асортимента на веригата, или 544 млн. лева за 2021 година Изнесено е и родно произвеждане в Европа за 65 млн. лева

Средната заплата в " Лидл " пък е с 81% над междинната в бранша и с над 54% от междинната в страната. За заплати на своите над 3500 чиновници компанията е изхарчила над 71 млн. лева

" Лидл България " се подрежда и измежду най-големите данъкоплатци у нас, като предходната година компанията е внесла 43,2 млн. лева налози в държавния и локалния бюджет. 

Но " Ефектът Лидл " не са само чистите разходи, които са общо 942 млн. лева и включват строителство и използването на голям брой и разнообразни услуги у нас. Към тази сума се прибавят и непреките резултати за българската стопанска система, предизвикани от взаимоотношението по веригата на добавената стойност с останалите браншове и бизнес браншове, изяснява основният изпълнителен шеф Милена Драгийска.

" Той включва в себе си и приноса към нашите клиенти, които намират в Lidl качество на добра цена, пазарят бързо, комфортно и пестят време и средства. Тук е и приносът към нашите чиновници, които откриват в наше лице сигурен и постоянен шеф, както ѝ приносът към българските снабдители, които порастват дружно с нас и могат да разчитат на правилен и благонадежден сътрудник. И не на последно място е и приносът ни към обществото посредством другите обществено виновни начинания и стратегии, които развиваме. Всичко това е " Ефектът Лидл " ", споделя тя.


Всеки 100 лв., които компанията е изхарчила у нас, в последна сметка са съдействали за стопанската система с общо 171 лева. 

" Това на процедура демонстрира какъв брой значим е икономическият принос на всяка една компания, която работи почтено и транспарантно и ползва положителни практики във всяка сфера на своята активност. Вярвам, че сходна оценка може да бъде добър образец за бизнеса от всеки бранш на стопанската система “, съобщи Лъчезар Богданов, основен икономист на Института за пазарна стопанска система.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР