За поредна година коледно-новогодишните празници във Враца ще бъдат отбелязани

...
За поредна година коледно-новогодишните празници във Враца ще бъдат отбелязани
Коментари Харесай

Богата програма във Враца за предстоящите празници

За поредна година коледно-новогодишните празници във Враца ще бъдат маркирани с богата културна стратегия.

Инициативите започват със запалването на светлините на коледната елха и посрещането на Дядо Коледа на площад „ Христо Ботев “. Събитието ще се организира на 29 ноември от 17:00 часа.

На 5 декември ще бъде намерено обичаното оборудване на врачани – ледената пързалка, а през целия месец на атракциона ще бъдат проведени демонстрации и уроци по фигурно пързаляне, хокей на лед и тематични игри.

И тази година в културната стратегия са включени обичайните за града събития като: Никулденския базар за шарани и курбан за здраве, Празник на врачанските виновност, ракии и мезета, Коледарско шествие, коледни работилници, куклен спектакъл, щафетни игри и концерти навън.

По време на коледно-новогодишните празници на откритата сцена ще се изявят най-малките поданици на нашия град. Концертите на детските ясли и градини, както и на образователните заведения ще се организират в дните 15,18 и 20 декември на централния площад.

В деня на Рождество е очакван концерт с присъединяване на известния реализатор Райко Кирилов.

На 26 декември, за втора поредна година, ще бъде маркиран Денят на бащата. Програмата включва доста занимателни игри, работилници и хоротека.

По традиция Община Враца провежда посрещането на Новата 2024 година на площад „ Христо Ботев “, където в среднощ ще стартира празничен концерт.

Поради огромният интерес към предходното издание на Сурвакарския празник и в тазгодишната културната стратегия е включено отбелязването на Васильовден и конкурс за сурвачки.

Местната администрация провежда и Коледен базар за всички поданици и посетители на града. В къщичките на площада десетки търговци и производители от района и страната ще оферират своята продукция.

За посетителите на Коледния базар ще бъдат обособени кътове за фотоси, а за малчуганите – коледен карусел и виенско колело.

Цялата стратегия за идните празници може да откриете тук

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР