За поредна година Григор Димитров показва, че заслужава място в

...
За поредна година Григор Димитров показва, че заслужава място в
Коментари Харесай

Betindex: Какво очаква Григор Димитров на Ролан Гарос


За поредна година Григор Димитров демонстрира, че заслужава място в международния хайлайф на тениса. Българската звезда на корта направи мощни участия на шампионатите в Индиън Уелс и Монте Карло, с което подсказа, че през тази година е подготвен за огромни неща. Но какво ще направи в шампионатите от Големия шлем и до каква степен е кадърен да пробие съответно на Ролан Гарос? От Betindex напомнят, че шампионатът в Париж се оказва най-голямото предизвикателство за Гришо досега в кариерата му, само че означават също мощната му игра на клей тази пролет.

За 11 участия в Откритото състезание на Франция Димитров нито един път не достигал по-далеч от 4-ия кръг на конкуренцията. Във всички останали „ мейджър “ шампионати най-хубавият български тенисист има по един полуфинал – Уимбъллън през 2014, Australian Open през 2017 и US Open през 2019 година В Париж обаче той няма тези триумфи, като не са малко експертите, смятащи, че алената настилка не е по усета на родения в Хасково тенисист.

Да, само че пък тази година наподобява по този начин като че ли Григор е подобрил доста играта си на клей. Българинът проби до полуфиналите на мощния шампионат в Монте Карло, като за една седмица записа повече победи на такава повърхнина, в сравнение с в границите на предишния сезон като цяло. Димитров не беше надалеч и от финала, но… Е, тук към този момент идват спънките за Гришо. В последните 5 сезона той единствено един път е успявал да се класира за финала на шампионат от календара на ATP, а през този интервал взе участие в 11 полуфинала. Ефективността му е най-ниска измежду тенисистите, които от 2018 година насам са взели участие най-малко в 10 полуфинала. А вероятен ли е полуфинал на Ролан Гарос за българина? На този стадий формата му наподобява обнадеждаваща, само че има доста фактори като чоп, моментна обстановка, кондиция и други, които ще повлияят и за които е мъчно да се допусна в каква посока ще се развият.

Ще продължи ли Рафаел Надал да написа върхове в Париж?

Григор Димитров, несъмнено, е международна звезда в тениса. Но когато приказваме за Ролан Гарос, там един стои доста високо над всички останали. Името му е Рафаел Надал , като за следващ път испанецът е считан за голям любимец за продобиване на трофея. Испанецът победи 13 пъти във френската столица, като достижението му няма да бъде надминато в обозримо бъдеще. През предишния сезон Новак Джокович смъкна Рафа от трона, само че в този момент се чака още веднъж Краля на клея да се върне там, където всички чакат да бъде. От Бетиндекс съпоставят коефициентите за победител в шампионата и удостоверяват, че Надал е огромният любимец за купата, само че въпреки всичко има и сериозна конкуренция.

Естествено, главен кандидат е миналогодишният първенец Новак Джокович. Въпросът е обаче дали ще бъде позволен да взе участие, откакто видяхме какво се случи в Австралия при започване на годината. Но освен сърбинът заплашва Рафа по пътя към 14-та купа в Париж и 22-ра от Големия шлем. Голямата опасност може да пристигна от родината на Надал – новата испанска звезда Карлос Алкарас също е измежду най-високо котираните играчи преди старта на Ролан Гарос. А вероятностите пред Стефанос Циципас са по-добри от тези на Даниил Медведев, макар че руснакът на два пъти тази пролет излезе на върха в международната класация. Залози за успех на Гришо се одобряват при коефициенти от рода на 150 към 1, което приказва, че негова купа би била същинска екзотика. Но в историята на тениса нееднократно сме виждали изненадващи първенци.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР