За поредна година ДФСГ Интелект“-гр. Плевен участва в Националната програма

...
За поредна година ДФСГ Интелект“-гр. Плевен участва в Националната програма
Коментари Харесай

ДФСГ „Интелект“ беше домакин на „Иновации в действие“/СНИМКИ/

За поредна година ДФСГ „ Интелект “-гр. Плевен взе участие в Националната стратегия " Иновации в деяние ". Гимназията беше хазаин на срещата, в която се включиха Професионална гимназия „ Иван Хаджиенов “ – гр. Казанлък- новаторско учебно заведение, Профилирана филантропична гимназия „ Св. Св. Кирил и Методий “ гр. Велико Търново – неиновативно учебно заведение и Основно учебно заведение „ Кулата “ – гр. Казанлък- неиновативно учебно заведение.



Целта на срещата бе укрепване на връзките сред образованието и бизнеса, сред традициите и нововъведенията, консолидиране на модерното в професионалните гимназии. Тридневната стратегия беше изпълнена с доста страсти, обмяна на опит, наблюдения на открити уроци и културна стратегия.



ДФСГ „ Интелект “ показа на вниманието на гостите поредност от уроци и работни срещи: бинарен урок „ Математика и британски език- в света към теб “ – с Таня Лалкова и Ани Андреева, изразяващ връзките сред двата предмета, бинарен урок „ Маркетинг на онлайн наличието “- с Йоана Лазарова и Анета Юлиева, в който тимовете вършиха разбор на маркетингово изследване и вършиха оферти за създаване на уеб страница.



Програмата продължи с наблюдаване на лингвистичен урок по немски език „ Приятели и ползи “- с Анелия Първанова, наблюдаване на цифров урок „ Al Creation- VS CREATOR ”- с Деница Георгиева, трансверсален урок „ ПЛЕВЕН- ГРАД ГЕРОЙ “- исторически калейдоскоп на събитията.- с Любомир Макавеев, Мирослав Иванов и Милен Първанов. Интерес провокира и „ УРОКЪТ- ЖИВОТ “ - симулативно правосъдно съвещание, в което участваха учениците от 11г клас – компетентност „ Съдебна администрация “ под управлението на Йоана Лазарова. Гост на събитието бе и ръководителят на Районен съд – град Плевен – арбитър Вера Найденова, която авансово беше подготвила проблема от разигралия се цивилен развой, като част от просветителната стратегия „ Съдебната власт-информиран избор и гражданско доверие.



На работни срещи пък бяха показани плановите действия на домакините, работата на образователните компании- с Денка Недялкова, Лариса Недялкова, Анета Юлиева, Йоана Лазарова, Галя Димитрова и Теодор Петков, както и многото начинания на Ученическия съвет и младши посланиците на Европейския парламент, ръководени от Михаела Карамфилова, Йоана Лазарова и Севинч Алиева. Гостите имаха опция и да посетят някои образователни часове и да дискутират с учителите, а в свободното си време съумяха да прегледат забележителностите на град Плевен.



За положителното въодушевление на посетители и домакини още веднъж се погрижи клуб „ Хороводец “, който с танци, музика и доста усмивки допълваше тридневната стратегия.



Инициативата завърши с изявление на господин Емил Райков – шеф на ДФСГ „ Интелект “, който изрази вяра за начало на един потребен развой по продан на отзиви и хрумвания с партньорските учебни заведения и бъдещи взаимни начинания и подвижности.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР