За поредна година българският туризъм страда от липса на кадри.

...
За поредна година българският туризъм страда от липса на кадри.
Коментари Харесай

През лятото: Българите бягат да работят в чужбина, а у нас - недостиг

За поредна година българският туризъм страда от липса на фрагменти. Недостиг има на бармани, сервитьори, камериери, уточни мениджърът на уеб страницата Rabota.bg Росица Радоева.

``
реклама
" Няма кой да обслужва туристите, доста хора бягат да работят в чужбина ", изясни тя.

Кадрите, които се наемат, са главно млади. Немалка част обаче са на възраст над 40 години. Именно те, съгласно изследване на уеб страницата Rabota.bg, отпътуват да работят главно по гръцкото море - към 70% от запитаните.

У нас въпреки всичко е имало и към момента има хотели с положителни и квалифицирани екипи, разяснява  Константин Занков от Института за разбори и оценки в туризма.

" При нас казусът е с по-краткия сезон, с пик към края на юли и август. Започваме безгрижно от юни, няма по какъв начин август да заплати заплатите за цялата година ", уточни той.

" Трябва да се вкара мост сред обучение и бизнес за добра преценка какъв брой и какви фрагменти тъкмо ще са нужни ", добави на собствен ред Радоева пред Bulgaria ON AIR.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР