За пореден път тържественият пасхален благотворителен концерт Мост на небесата“

...
За пореден път тържественият пасхален благотворителен концерт Мост на небесата“
Коментари Харесай

Божествената стихия „Мост на небесата“ озари врачанския Балкан под ръководството на арх. Мирянов

За следващ път тържественият пасхален благотворителен концерт „ Мост на небесата “ събра стотици миряни в подножието на емблематичния врачански естествен феномен „ Божият мост “ до с. Лиляче. И ги потопи в магията на дивата природа, божествените слова и въздействащата музика, съчетани в съразмерен апотеоз на Свещеното писание.

 

Спектакълът, който трансформира неръкотворния мост от естествен феномен в сцена за изкуството и Божието слово, е едно от събитията, проведени от арх. Пламен Пламенов Мирянов и неговата фондация „ Нашият дом е България “.

 

Причудливият мост бе видоизменен под багрите на особено основаното художественото осветяване и 3D мапинг, с цел да стане комфортен кей на въздействащия унисон от тържествени църковнославянски песнопения, палитрата от красиви фолклорни песни, шедьоври от класическата музика, рецитали на текстове от Свещеното Писание и слова на светци.

 

Цветове, звуци и мелодии придвижиха присъстващите в един нравствен свят, който естествените стихии се включиха да обогатят – ветровете и дъждовете освен не трансформираха програмата, а я подариха с чувството за Божествена естетика!

Звук, картина, природа - всичко бе в едно магическо единение, в което изпълнителите, отпред с арх. Миранов бяха в стихията си.

 

Оптично-художествената и артистична буря озари лицата на присъстващите, които отнесоха със себе си гордостта от обстоятелството, че Бог ни е дарил с безгранично красива природа и гении.

 

Картината се сменяше непрестанно от майстроскто осветяване, което обагряше скалите от изумрудено зелено през синьо до огнене алено.

 

 „ Разтърсващо и въздействащо прекарване! Как е осветена приятно скалата! Палитра от музика, слово и естествени картини! Изумително красиво е! “– разясниха феновете, пристигнали да съпреживеят феерията от звуци, облици и слово.

 

Присъстващите не скриха възхищението си от всеки подробност в програмата: „ Бели гълъби, изумрудено зелено, окъпано от дъжда, майсторски подбрано театрално осветяване – очаровани сме! “.

 

„ След този театър се усещаме въздигнати и горди, трептящи на тези най-високи честоти, на които можем да открием Божествения промисъл на всичко към нас “.

 

На приказно обрисуваната в светлина и разнообразни цветове естествена сцена феновете се любуваха на осъществяванията на Деси Добрева, Гуна Иванова, Ива и Велислава Костадинови, Ансамбъл " Българе ", Класически отбор „ Кварто ” и другари, Женски хор “Нуша ” с диригент и солист Нели Андреева, Веселин Калановски, Янко Лозанов, Галя Димитрова, Пламен Пламенов Мирянов и доста други актьори и участници.

 

„ Многая лета “, " Къде си, вярна ти обич национална " и Химна на Република България, в извънредното осъществяване на Хора на БНР, допряха сърцата на всички присъстващи под нежните звуци на топлия майски дъжд.

 

" Божият мост е алегоричен! Нека и ние създадем мостове към корени, памет и просвета, и мостове към близък. Благодаря, че бяхме всички дружно! Бъдете благословени! " – сподели създателят, режисьор и основател на Божествения театър арх. Пламен Пламенов Мирянов.

 

Концертът „ Мост на небесата “ се реализира с общителното подпомагане на Община Враца и с благословията на Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и митрополит Софийски.

 

Част от средствата, събрани от продажбата на билети за събитието, ще бъдат дарени за построяването на Параклис “Свети Дух ” в региона на “Божия мост ”.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР