Русенският театър ще представи премиерно спектакъла Емоции от първа необходимост

...
Русенският театър ще представи премиерно спектакъла Емоции от първа необходимост
Коментари Харесай

Русенският театър представя премиерно "Емоции от първа необходимост"

Русенският спектакъл ще показа премиерно спектакъла " Емоции от първа нужда " по фрагменти от " Страх и бедност в Tретия райх " на Бертолт Брехт довечера в крайдунавския град.

Режисьор е Ева Данаилова - притежател на премията за млад режисьор " Слави Шкаров " за предходната година.

" Каним публиката на един новаторски авторски музикален театър, който съдържа в себе си текстове на Бертолт Брехт и авторски текстове на актьорите, с които взаимно създадохме спектакъла. Той е доста динамичен, с комедийни детайли, клоунада, и е решен по метода на игровия спектакъл ", сподели Данаилова.

По думите й спектакълът е ориентиран към всекидневните решения, които взимаме, и отговорността, която носим за тях.

" Заглавието " Емоции от първа нужда " съдържа в себе си чувствата, възприятията, страстите, които имаме, и имаме ли право на тях. Самият Бертолт Брехт задава в " Страх и бедност в Третия райх " доста значими въпроси, които не престават да са настоящи - по какъв начин се държим с другите, по какъв начин се отнасяме и със себе си ", сподели още Ева Данаилова.

В спектакъла вземат участие актьорите Ивайло Драганов, Кристиана Ценкова, Ростислав Панков, Дона Вълова и Любомир Кънев. Сценографията е дело на Евгения Явашева, музиката е на Христо Намлиев, а хореографията е на Стефан Витанов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР