За ползите от хидратацията ни убеждават от години медици и

...
За ползите от хидратацията ни убеждават от години медици и
Коментари Харесай

Петър Дънов: Най-мощното лекарство в света е горещата вода! Ето как се приема като лек – външно и вътрешно:

За изгодите от хидратацията ни убеждават от години медици и учени. Интересното обаче е, че още Учителят Петър Дънов ни е разкрил тайните на пиенето на вода, освен това не каква да е, а гореща! Ако разбирахте свойствата на водата, бихте могли да лекувате с нея всички заболявания. Водата, с която ще се лекувате, би трябвало да бъде безусловно чиста, споделя приживе Дънов. В своите беседи Учителят ни завеща скъпа информация за силата на водата:

 Петър Дънов

Голяма част от тялото на индивида е вода. Много хора боледуват от липса на вода в организма. Влагата, водата е причина за топлината на организма. Липсата на вода охлажда организма. Много вода пък го сгорещява.

Човек би трябвало да живее вярно, рационално да използува силите, които идат от слънцето, с цел да се сътвори към индивида здравословна, приятна атмосфера. Ако живее добре, човек притегля към себе си теченията, които идват от слънцето и образува оазис, източник на живот и сили.

Ако желаете някакви медикаменти, било като лечебни средства, или средства за пречистване, ще ви препоръчам следните:

изпивайте дневно по 2 — 3 литра чиста гореща вода. Ако сте на крайник, носете сами вода. Носенето на вода се отразява благотворно върху организма. Освен това правете дълбоки вдишвания, с цел да разширите дробовете си.

Горещата вода, призната на глътки, чисти нервната система от наслоявания, които запушват мислите и възприятията на индивида. Тя го освобождава от напрежението, което нервната система създава върху него.

Казвам: най-мощното лекарство в света е горещата вода. И в случай че ние знаем де се намират най-хубавите извори, би трябвало да я донасяме оттова, дори и в случай че те са на разстояние 5 — 10 км. Съвременните хора не знаят каква мощ се съдържа във водата.

Съвременният човек не знае по какъв начин да пие вода и в какво количество. Всеки организъм се нуждае от известно количество вода, която да се съдържа в самите кафези, да поддържа неговата влага. Изгуби ли влагата си, организмът е изложен на изсушаване. Такива хора нормално са нервни, сухи, раздразнителни. Без вътрешната влага и външната вода човек не може да пречисти организма си от външните и вътрешните наслоявания. Останат ли тия утайки в организма, те ще станат причина за нежелателни болести. Искате ли да не боледувате, дръжте в мозъка си мисълта за благотворното деяние на водата върху организма. Пийте вода умишлено и не мислете за заболявания. Дръжте в мозъка си мисълта за здравето си, за красивото и великото в живота и от нищо не се опасявайте, изяснява Учителят.

 лекуване с вода

Природата е сложила милиарди прозорци в човешкия организъм — порите, посредством които да прониква виталната сила, която непрекъснато го обновява. Тези прозорци би трябвало да бъдат постоянно чисти и отворени, да става вярна обмяна сред външния и вътрешния въздух. Станат ли нечисти прозорците, задръстят ли се с разнообразни утайки, организмът е изложен към този момент на болести.

Порите на тялото се отварят посредством вода, която провокира изпотяване. Магическа мощ се крие във водата — тя чисти организма, разтваря утайките, добър проводник е на магнетизма. При известни заболявания предлагат разтриване на тялото до изпотяване. Потта се провокира от една рационална мощ, която желае да ви покаже, че всички пори на тялото би трябвало да бъдат отворени.

Първото лечение, за което е нужно изпотяване, измиване на тялото. Изпотяването става най-добре с пиянство на гореща вода, вряла, от 1 до 10 чаши най-вече. Като се пие гореща вода, тя излиза посредством порите на открито, отваря ги и с това се възвръща здравословното положение. Порите са канали, отвори на душата. Душата диша през порите. Чрез дробовете се прави едно характерно дишане, а посредством порите на кожата става общо дишане. И когато характерното и общото дишане вървят редом, човек е здрав.

Водата е високо умна и рационална, тя освежава и опреснява. Бъдещите физиолози ще обяснят едно от великите свойства на водата, с което хората ще могат да се лекуват.

Много неврастеници страдат от нямане на вода в организма, от доста малко влага; други пък страдат от застояла вода, която не се разнася в организма, тъй като е подпушен.

Ще вземеш чашата с вода, ще я погледнеш, ще я приближиш до устните си и ще приемеш с устата си единствено една глътка. Докато я пиеш, ще мислиш единствено за нея. Само по този начин водата пречиства организма. Само по този начин тя внася Божественото богатство в индивида. Ще приемеш водата вътрешно за филтриране.

 гореща вода

Съвременните хора вършат водни бани външно, само че резултатът им е слаб. Ако човек не прави постоянно всеки ден по 3 пъти — заран, на обед и вечер, по една вътрешна баня с чиста вода, не може да разчита на никаква хигиена. Както възприемате водата, по този начин ще възприемате светлината и въздуха. Това значи да бъдете здрави, ситуирани, удовлетворени.

Поради изкуствен живот човек е натрупал в организма си млечна и пикочна киселина, които се отразяват нездравословно върху сърцето и кръвообращението. След това ще се върти с часове в леглото, не може да заспи. Как ще спи освен това състояние? За да спи, той би трябвало да усъвършенства кръвообращението си. За тази цел би трябвало най-малко два пъти в седмицата да провокира изпотяване посредством пиянство на вода; ще изпие няколко чаши гореща вода, в която може да изстиска няколко капки лимон. Като се изпоти добре, ще изтрие тялото си с влажна забрадка и ще се преоблече.

Пак ще се изпоти, отново ще се изтрие със суха забрадка, и по този начин, до момента в който престане да излиза пот. След това дано изпие още половин или една чаша гореща вода, тя оказва помощ за освобождение на кръвта от натрупалите се в нея млечна и пикочна киселина. За да бъде здрав човек, би трябвало да има безусловно чиста кръв.

Няма по-хубаво лекарство в света от топлата вода, само че би трябвало да знаеш по какъв начин да я възваряваш; най-сигурното лекарство — това е топлата вода; хининът не коства нищо пред водата.

 пиянство на вода

Ще вземете чиста изворна вода, ще я турите върху мощен огън, в съд от най-чисто злато, ще я варите на изгрев слънце или когато Слънцето е на зенита. Другите медикаменти единствено подпушват болестта; най-мощното лекарство в света е горещата вода. Хората би трябвало да знаят, че водата е първият детайл на живота, и постоянно да пият чиста и прясна вода. Животът е прикрит във водата. И когато тя изчезва от организма ви, той изсъхва, кожата — също. Киселите хора по темперамент имат малко вода в тялото си, а флегматичните имат застояла вода в тялото си. Водата в организма би трябвало да се намира в настоящо положение.

Ако те боли глава, ще изпиеш три чаши гореща вода на глътки. След това ще вземеш очистително; като освободиш стомаха си, ще направиш една топла баня и ще си легнеш. В банята ще седиш малко. Боли ли те корем, безусловно и главата страда, и назад. Човек страда от глава от време на време и от незадоволително кръв в главата — в мозъка. Наистина в главата не би трябвало да има доста кръв, само че не и по-малко, в сравнение с е нужно.

Когато кръвоносните съдове в индивида губят своята гъвкавост, своята пъргавост, той заболява от атеросклероза. Който желае да резервира здравето си, да продължи живота си, той би трябвало да резервира подвижността на тялото си. За тази цел човек би трябвало да не преяжда и да пие гореща вода, която оказва помощ за разтваряне на утайките, които се образуват при храненето.

Ако някой страда от коремоболие, дано направи следния опит: заран да пие по 10 глътки гореща вода на всеки 5 минути, като прави това няколко пъти, коремоболието ще изчезне.

Ако имате запечен корем, вземете рициново масло или пийте гореща вода, с цел да се освободите от усложнението. Ако сте неразположени, направете една топла баня. Водата действува магнетично върху организма.

 вода от чайник

Простудите ли се, туряйте горещи компреси на болното място. Потопете парче памук във вряла вода и бързо го поставете на болното място да стои 1 — 2 минути. После отново го турете във вряла вода и оттова на болното място. Като извършите този компрес десетина пъти, болката ще мине.

Потопете краката си във водата и поседете в това състояние. Мислено измивайте краката си, до момента в който усетите някаква наслада, някаква реакция в ръцете. След това постепенно измивайте краката си. Като се миете по този метод, силите в организма се разпределят вярно. Някой направи топла баня, а по-късно отиде на леден душ. Тези внезапни промени върху тялото не са за елементарния човек, те са единствено за боговете. Който не е кален, да прави топли бани, като оставя силите на топлината да действуват върху организма. Студените душове, които срещате в природата, са положителни, само че единствено при известни условия, а точно дъждовните бани през май, юни, юли, най-вече половината на август.

От май до половината на юли, всеки ден, когато вали дъжд, ще се излагате на дъжда, до момента в който добре ви намокри. След това ще се върнете вкъщи и ще изтриете тялото си с чиста забрадка, ще се преоблечете със сухи облекла, ще изпиете 1 — 2 чаши гореща вода.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР