За подобни планове съобщават в ежедневния си бюлетин от Института

...
За подобни планове съобщават в ежедневния си бюлетин от Института
Коментари Харесай

Руснаците искат да повторят битката за “Азовстал”, но в Бахмут

За сходни проекти оповестяват в ежедневния си бюлетин от Института за проучване на войната (ISW).

 

Според него, в случай че се стигне до сходен процес, цената, която съветските сили ще платат, ще е извънредно висока. 

 

Геолокирани фрагменти, оповестени на 10 март, демонстрират, че съветските сили са напреднали до нови позиции в северозападен Бахмут в границите на 800 метра от завода за обработка на метали АЗОМ. Военните блогъри настояват също, че силите на ЧВК " Вагнер " са навлезли в комплекса и се придвижват във вътрешността в завода. 

" Очевидното концентриране върху съветско нахлуване върху индустриалната зона AZOM (силно застроен комплекс от голям брой сгради) демонстрира, че съветските сили дават приоритет на фронтална офанзива против укрепени позиции в тактически предизвикателна индустриална зона, вместо да изберат по-широко обграждане на западните Бахмут ", показват в разбора си. 

 

Припомняме, че ожесточената борба в “Азовстал ” в Мариупол коства доста време и старания на руснаците, които в продължение на месеци се опитваха да пробият. Заводът се трансформира в последна цитадела на украинската защита в региона. Стигна се до блокади на оръжейни доставки и жива мощ. 

 

Ситуацията в Бахмут обаче е друга. Западният фронт на града се управлява от украинците, което значи, че има свободен поток от доставки и запаси. Руснаците пък водят война без масирани въздушни набези, които използваха при борбата за “Азовстал ”. 

 

От ISW оповестяват още, че съветските войски в Бахмут извеждат цивилни от източната част на града. За това свидетелстват фрагменти, публикувани от военни блогъри. Не е ясно обаче в каква посока ги водят. 

Bakhmut.
— Paul Jawin (@PaulJawin)
RPG hit Russian troops in Bakhmut.
— Paul Jawin (@PaulJawin)
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР