За по-малко от три години той промени ситуацията в Куба:

...
За по-малко от три години той промени ситуацията в Куба:
Коментари Харесай

Мобилният интернет - големият съюзник на протестиращите в Куба

За по-малко от три години той промени обстановката в Куба: в неделя мобилният интернет беше огромният съдружник на историческите митинги против държавното управление и не провокира особена изненада, че достъпът до него на острова беше пресечен бързо.

" Всичко, което се случва в Куба от известно време и това, което ще продължи да се случва, тъй като явно ще продължат да се случват неща, всичко това идва от интернета ", изяснява пред Агенция Франс Прес Абраам Хименес, самостоятелен кубински публицист, пишещ и за в. " Вашингтон пост ".

В неделя, когато жителите на дребното градче Сан Антонио де лос Баньос, на трийсетина километра от Хавана, започнаха да стачкуват, скандирайки " долу диктатурата ", фрагментите бяха излъчени директно по Facebook.

Примерът беше последван неотложно от други. " Изведнъж хората започнаха да виждат това и то ги подтикна да излязат на улиците на други градове ", споделя журналистът. За няколко часа в страната бяха регистрирани четирийсетина митинга, които също се популяризират всеобщо в обществените мрежи.

Преди три години тези подиуми щяха да са немислими.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР