За пети път делото срещу Димитър Желязков не успя да

...
За пети път делото срещу Димитър Желязков не успя да
Коментари Харесай

Освободиха Димитър Желязков от "домашен арест" срещу гаранция от 20 000 лева

За пети път делото против Димитър Желязков не съумя да тръгне в Софийския градски съд.

Причина за следващото отсрочване беше заболяване на един от подсъдимите, осведоми Българска телеграфна агенция.

Желязков е упрекнат като началник на проведена незаконна група, занимавала се с изнудване, насила посредством закани, палежи и разпространяване на опиати. Прокуратурата твърди, че групата е работила от януари 2013 година до 2 август 2018 година в Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг.

Димитър Желязков (известен като Митьо Очите) беше задържан в Турция през август 2018 година, няколко месеца по-късно бе екстрадиран в България. Делото против групата не стартира в спецсъда и след закриването на институцията бе изпратено в Софийския градски съд.

Заради тежкото му здравословно положение, съдът го освободи от домашния арест против парична гаранция от 20 000 лв.. Трима лекари през днешния ден обясниха, че Желязков има съществени проблеми - сърдечни и стомашни. Според специалистите положението му може да се вложи внезапно във всеки миг, а това може да постанова незабавния му банкет в болница.

Състоянието на Желязков е животозастрашаващо, безапелационни бяха лекарите. Той има период от 15 дни да внесе паричната гаранция и едвам тогава, при изискване, че прокуратурата не е срещу, може да излезе от вкъщи си.

Съдът записа в претекстовете си, че в никакъв случай Димитър Желязков не е ставал причина за отсрочване на процеса, също така е под домакински арест от четири години и половина.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР