За пета поредна година на националния празник старозагорци и гости

...
За пета поредна година на националния празник старозагорци и гости
Коментари Харесай

Шествие с 300-метровото българско знаме в Стара Загора

За пета поредна година на националния празник старозагорци и посетители на града ще тръгнат по пътя на свободата с шествието, което ще отнесе 300-метровото българско знаме до мемориалния комплекс „ Бранителите на Стара Загора ”.  950 метра плат, пет дами и пет работни дни – по този начин преди пет години в Стара Загора е ушито 300-метровото българско знаме, споделя БТВ в репортаж.

Оттогава до момента на националния празник хиляди поданици и посетители на града съпровождат трикольора в 3-километрово шествие от центъра на града до мемориалния комплекс „ Бранителите на Стара Загора ”. 

Станка Гочева Вълчева е една от петте дами, съшили 300-метровия български байрак. Всички обаче я назовават Райна Княгиня, тъй като няма седмица, в която да не е ушила най-малко едно знаме.  „ Такова нещо до този миг не бяхме правили, толкоз огромно знаме в никакъв случай не се е шило ”, безапелационна е Станка Вълчева. 

Признава, че не е било елементарно – поради спецификата, по която се шие трикольорът.  Всяка година, когато 300-метровото българско знаме събира хиляди към себе си в 3-километровия поход в Стара Загора, отдаден на България и свободата, Станка Вълчева не сдържа страстта си.  „ Когато видя това знаме в цялата му дължина, аз персонално постоянно заридавам ”, споделя тя. За Станка българите би трябвало да са обединени освен на 3 март, а всеки ден – да не не помнят, че са българи, да не напущат страната си, тъй като могат да съумеят и тук.

Снимка: Стоп кадър, BgOnAir
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР