За пета поредна година модата на грозните коледни пуловери продължава

...
За пета поредна година модата на грозните коледни пуловери продължава
Коментари Харесай

Традицията с грозните коледни пуловери продължава – Microsoft почти разпродаде кламера

За пета поредна година модата на грозните коледни пуловери продължава с цялостна мощ като тазгодишният ‘’Windows Ugly Sweater ” на Microsoft включва асистента за потребителски интерфейс Clippy.

Всичко стартира като смешка през 2017 година, когато Microsoft кани хората да изберат сред три грозни пуловера, направени от техни дизайнери. Откликът след това е толкоз сериозен, че през 2018 година компанията основава партида от 100 пуловера за инфлуенсъри и публицисти с тематика Windows 95.

,,Хората полудяха, безусловно се молеха да ги създадем. ", споделя Меган Мюлеман, старши управител обществени медии в Microsoft, пред The Verge, и прибавя:

,,Почитателите ни в действителност изпитват носталгия по Windows. Ние сме една от дребното софтуерни марки на повече от 30 години, доста хора безусловно са израснали с нас. “

В последна сметка " Windows Ugly Sweater " стартира да се продава - първо с дизайн на MS Paint през 2020 година, по-късно с щампа, въодушевена от Minesweeper (играта със скритите мини) през 2021 година

 MS Paint; Minesweeper; WIndows Ugly Sweater, противен коледен пуловер

Избраникът на този сезон е Clippy (Clippit) – асистентът за потребителски интерфейс, който идва в пакет с Microsoft Office от 1997 година Clippy еможе би най-известният и най-мразен помощник за потребителски интерфейс в историята на компютрите изобщо.

Официалното име на програмата е Office Assistant, а кламерът, който беше аватарът " по default ", остана в историята.

Clippy е възкресен през 2019 година за Microsoft Teams, само че скоро бива бързо бива " погубен ". Ход, който вътрешен човек на Microsoft разказва като резултат от неодобрение на,,ченгетата на марката ". В момента асистентът " живее " само под формата на общоприетите емотикони за кламери на Windows и стикери в Microsoft Teams.

„ Clippy постоянно е бил в съзнанието ни. Обсъждахме го всяка година “, разяснява Мюлеман.

 Clippy - Windows Ugly Sweater
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР