За периода 05.06.2020г. – 11.06.2020г. регистрираната в РЗИ - Варна

...
За периода 05.06.2020г. – 11.06.2020г. регистрираната в РЗИ - Варна
Коментари Харесай

РЗИ: Във Варна и областта няма нови случаи на COVID 19, лек ръст на чревните инфекции

 За интервала 05.06.2020г. – 11.06.2020г. записаната в РЗИ - Варна остра заразна заболeваемост се движи в присъщите за сезона граници. Броят на записаните чревни инфекции е 25 случая против 16 от миналата седмица, показани от: 20 ентероколита, 1 салмонелоза, 1 ротавирусен ентерит и 3 вирусни хепатита.

От въздушно - капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ има записана 1 варицела. Няма записаните остри респираторни болести (ОРЗ). Заболелите от грип –с други респираторни прояви, неиндентифициран вирус, за интервала са 19 случая.

За изтеклата седмица за гр. Варна и област Варна лабораторно потвърдени със болестта COVID-няма.

Наблюдавани oт РЗИ Варна лица без избор на общопрактикуващ доктор: 52. В имунизационният кабинет през отчетния интервал са минали 26 лица- ваксинирани 7.

От тях за жълта тресчица – 3. В кабинета за анонимно и гратис консултиране за СПИН (КАБКИС) са минали и изследвани 6 лица. Регистрирани са 25 бр. случаи на ухапани от кърлежи. Няма регистриран случай на Лаймска борелиоза. Има 2 случая на Марсилска тресчица.

Радиофизичните и радиохимични проучвания от отдел “Радиационен надзор " С двукратно премерване в работни дни пред РЗИ – Варна се следи равнището на естествения радиационен гама-фон. През изтеклия интервал стойностите на гама-фона са естествени и варират сред 0,09 ÷ 0,10 (µSv/ h) микросиверта за час. Отклонения отвън естествените флуктуации на гама-фона не са установени. Извършени са 6 броя инспекции в обекти, употребяващи източници на йонизиращи лъчения (ИЙЛ) при реализиране на държавен здравен надзор за съблюдаване на условията за отбрана на лицата от въздействието на йонизиращи лъчения, за инспекция на документите и съблюдаване условията и разпоредбите за радиационна отбрана.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР