За първи пътчуждестранна военна част ще вземе участие на парада

...
За първи пътчуждестранна военна част ще вземе участие на парада
Коментари Харесай

За първи път: Чуждестранна военна част ще участва на парада за 6 май

За първи пътчуждестранна военна част ще вземе присъединяване на парада на 6 май в София. Президентът Румен Радев е договорил с македонския си сътрудник Георге Иванов по жълтите павета дружно с български военни присъединяване да вземе и представителна рота от македонската войска.

За първи път на празника на българската войска, с изключение на обичайно присъстващите военни аташета, гост на парада ще бъде и задграничен президент. Иванов ще участва на парада, а по-късно двамата с Радев ще посетят военното гробище в Ново село в Македония, където ще отдадат респект пред починалите български воини.

Румен Радев беше на публично посещаване в Македония, като това е първата му аудиенция в страната след подписването на Договора за другарство, съдействие и добросъседство сред двете страни. На срещата на двамата президенти беше реализирано единодушие като продължение на Договора за добросъседство сред двете страни да бъде подписан и Договор за стратегическо партньорство, който да регламентира взаимната поддръжка на двете страни в областта на сигурността и защитата.

Очаква се НАТО да изпрати покана за участие на Македония в Северноатлантическия пакт след реализиране на решение за разногласието за името в границите на Организация на обединените нации. 

След срещата си с Иванов българският президент сподели, че за българската страна е значимо в бъдещото название на Македония да няма географски определители, които да може да бъдат интерпретирани като искания към България.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР