За първи път в Пловдив Италианският културен институт организира Кинопанорамата

...
За първи път в Пловдив Италианският културен институт организира Кинопанорамата
Коментари Харесай

Кинопанорама „Италия днес“ в Lucky Дом на киното

За първи път в Пловдив Италианският културен институт провежда Кинопанорамата „ Италия през днешния ден “. Тя ще се състои от 14-ти до 16-ти декември в “Лъки Дом на киното” и ще предложи на феновете " дегустация " на италианско кино, което обрисува актуалното италианско общество в многочислените му аспекти. Избраните филми акцентират присъщите черти на италианската кинематография без реторичен филтър, само че с иронична драматичност в комедията и правилен, от време на време даже горчив, разбор на обществото. Благодарение на Италианският културен институт билетите ще бъдат на преференциална цена от 3 лева

ПРОГРАМА НА КИНОПАНОРАМАТА

14.12 /четвъртък/

18.30 ч АКАБАДОРА – ПОСЛЕДНАТА МАЙКА

20.30 ч УШИ

15.12 /петък/

18.30 ч ДЕЦА НА НОЩТА

20.30 ч ВСИЧКО КОЕТО ИСКАШ

16.12 /събота/

18.30 ч МАРИЯ И РИМ

20.30 ч НЕЩО НОВО

Билетите са на цена от 3лв. и могат да бъдат закупени на касата на LUCKY Дом на киното.

АКАБАДОРА – ПОСЛЕДНАТА МАЙКА

Историческа драма, 97 мин.

Реж. Енрико Пау

Участват: Донатела Финокиаро, Бари Уард, Каролина Крешентини, Сара Серайоко, Анита Кравос

Края на 30-те: Анета е наследила от майка си ориста да приключва страданията на неизлечимо болните, отвеждайки ги в отвъдния свят. Когато се постанова да напусне родното си място в провинция на о. Сардиния, тя открива, че може да се откъсне от наложената й от архаичното общество роля, която в действителност в никакъв случай не е желала. Филмът печели награди на Международния кино фестивал в Кейп Таун 2017, на Фестивал на италианския филм 2017, на Международния фестивал в Шанхай и други

УШИ

Комедия, 90 мин.

Реж. Алесандро Аронадио

Участват: Даниеле Паризи, Силвия д‘Амико, Памела Вилорези, Иван Франек, Роко Папалео

Една заран Марчело се разсънва с скучен звук в ушите. Бележка на хладилника гласи: „ Починал е приятелят ти Луиджи. Политическа партия: Взимам колата. “ Но кой е Луиджи? Така стартира един трагикомичен ден в откриването на лудостта по света. Носител на две награди: най-хубав италиански филм на фестивала за младо кино „ Арка “ и най-хубав артист за Даниеле Паризи на състезанието NuovoImaie Talent Award.

ДЕЦА НА НОЩТА

Драма, 85 мин.

Реж. Андреа де Сика

Участват: Винченцо Креа, Фабрицио Ронджоне, Лудовико Сучо, Юлия Собо, Луиджи Биньоне

" Вие сте ръководещата класа на бъдещето, не го забравяйте! ", кънтят думите на шефа в влиятелния швейцарски лицей за деца на богаташи, в който царят стоманени правила, ограничавания и дисциплинираност. Тук послушният Джулио среща Едо, антиконформист и бунтовник. „ Сребърна лента 2017 “ за режисьорски дебют на Андреа де Сика, наследник на композитора Мануел и внук на огромния Виторио де Сика.

ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАШ

Комедия, 106 мин.

Реж. Франческо Бруни

Участват: Джулиано Монталдо, Андреа Карпенцано, Артуро Бруни, Виторио Емануеле Пропизио, Донатела Финокиаро.

Алесандро – избухлив и необразован юноша, приема с принуда да съпровожда Джорджо, ведрия и занимателен 85-годишен стихотворец с привидни признаци на Алцхаймер. По време на ежедневните им разходки, техните разлики и първичната им отдалеченост разрешават и на двамата да намерят равновесие. Алесандро открива в него татко, излизайки от прочувствената клопка, в която живее от дете. Награден е със „ Сребърна лента 2017 “ за най-хубав сюжет.

МАРИЯ И РИМ

Драматична комедия, 93 мин.

Реж. Карен ди Порто

Участват: Карен ди Порто, Андреа Планаменте, Бруно Павончело, Миа Бенедета, Даниела Вирджилио

В безредния Рим с неговата хилядолетна история, Мария с цялото си сърце желае да стане актриса. За да се устоя работи като „ притежател на ключове “, обикаляйки със скутера си целия град, с цел да настанява туристи в скъпи частни домове. Актрисата Карен ди Порто прави първи стъпки в режисурата, само че към този момент е приветствана на Празника на киното в Рим 2017.

НЕЩО НОВО

Комедия, 93 мин.

Реж. Кристина Коменчини

Участват: Паола Кортелези, Микаела Рамацоти, Едуардо Валдарнини, Елеонора Данко

Съвършено разнообразни, Лучия и Мария са приятелки от години. Едната вечно е завършила с мъжете, а другата не може без тях. Най-после Лучия среща идеалния мъж: хубав, гальовен, буен, само че и малко неузрял. Двете дами вземат решение да си вземат отмора и да захвърлят навиците, лицемерието и подправените легенди, с цел да създадат равносметка на живота си.

 Кинопанорама „ Италия през днешния ден “ в Lucky Дом на киното  Кинопанорама „ Италия през днешния ден “ в Lucky Дом на киното  Кинопанорама „ Италия през днешния ден “ в Lucky Дом на киното  Кинопанорама „ Италия през днешния ден “ в Lucky Дом на киното
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР