За първи път в историята Силите за бързо реагиране на

...
За първи път в историята Силите за бързо реагиране на
Коментари Харесай

НАТО постави в бойна готовност Силите си за бързо реагиране

За първи път в историята Силите за бързо реагиране на НАТО бяха сложени в бойна подготвеност. Стъпката се подхваща като отбранителна мярка в отговор на продължаващата инвазия на Русия в Украйна, заяви Си Ен Ен.

Главнокомандващият на Върховното съюзно командване на НАТО военачалник Тод Уолтърс сложи в бойна подготвеност многонационалните сили, с ъстоящи се от сухопътни, въздушни, морски и сили за специфични интервенции, които могат да се разположат бързо в поддръжка на Алианса.

Активирането на войските за реагиране не значи, че войски на Съединени американски щати или НАТО ще влязат в Украйна, която не е член.
 Членовете на НАТО ще разположат повече войски в Източна Европа
Членовете на НАТО ще разположат повече войски в Източна Европа

Отговор на съветската експанзия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън беше явен, че американските войски се разполагат в Източна Европа, с цел да подкрепят страните от НАТО, изнервени от нападателните дейности на Русия, и те няма да се бият в Украйна.

Това е исторически миг и първият път, когато Алиансът употребява тези сили с висока подготвеност за въздържане и отбранителна роля.

Те съставляват гъвкава, надеждна в борба мощ, която може да бъде употребена по голям брой способи и ние използваме изцяло присъщата им еластичност, напомни ген. Тед Уолтърс.

Според него тези възпиращи ограничения са рационални и покачват способността на Алинса да отбрани един милиард жители, които НАТО се е заклел да пази.
 Die Welt: България и Румъния - входна врата за спор на Русия към сърцето на Европа
Die Welt: България и Румъния - входна врата за спор на Русия към сърцето на Европа

Отчитат, че България постоянно е намерено доминирана от проруски сили

Силите към момента не са разгърнати, само че са в подготвеност. Не е ясно какъв брой бойци ще съдържат силите за реагиране.

По документи на равнище батальон силите за бързо реагиране на НАТО би трябвало да се разпрострат до 5 дни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР