За първи път в историята на Обиколката Казанлък е етапен

...
За първи път в историята на Обиколката Казанлък е етапен
Коментари Харесай

Полска победа беляза втория етап в Международната колоездачната обиколка на България

За първи път в историята на Обиколката Казанлък е етапен град. Кметът на Община Казанлък – госпожа Галина Стоянова, приветства колоездачите в града на розата и връчи купата на спечелилия.

 

Носител на жълтото трико към този момент е Михал Шуран – играч на чешкия отбор ATT Investments. Мария Бойчева, шеф Главна Агенция на ДЗИ Стара Загора, му облече фланелката.

 

Той сграбчи и бялото трико на червени точки за най-хубав катерач в стадия, след офанзивата на емблематичната височина Шипка с дължина от 13 км, 1-ва категория. Унгарецът Золт Истлщекер и 21-годишният швейцарец Лука Джени не престават да бъдат носители надлежно на зеленото и бяло трико за най-хубав млад играч.

 
Докато жителите и гостите на китния град чакаха с нетърпения колоездачите да прекосят финалната линия, локалните велоклубове бяха организирали любителско съревнование за деца на възраст 4-14 години, които получиха награди от ДЗИ.

 

Днес следва най-дългият стадий в Обиколката с дължина от 190,5 км Казанлък – Бургас. Четвъртият стадий води състезателите от Бургас до Сливен (114,0 км), а финалът за първи път в историята на Обиколката на България ще бъде в Шумен на 31-ви август.
 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР