За първи път от повече от 30 години Германия уведоми

...
За първи път от повече от 30 години Германия уведоми
Коментари Харесай

Германия задели рекордна сума за отбрана

За първи път от повече от 30 години Германия уведоми НАТО, че плануваните средства за защита възлизат на минимум 2% от брутния вътрешен артикул (БВП) на страната, съобщи ДПА.

Според изследване на ДПА немското държавно управление е заделило равностойността на 73,41 милиарда $ за военни разноски през тази година. Това е рекордна сума в безусловно изражение за Германия и би представлявало 2,01% от Брутният вътрешен продукт, демонстрира актуалната прогноза на НАТО.

Според архивите на Алианса, на които се базира ДПА, за финален път Германия е отделила 2% от Брутният вътрешен продукт за разноските си за защита през 1992 година В годините на Студената война делът на средствата за защита нормално е надхвърлял 3%.

Въпросът за военните разноски на страните-членки на НАТО ще бъде разискван на следващия ден на среща на министрите на защитата на страните от Алианса в централата му в белгийската столица Брюксел.

Очаква се към 20 от членуващите в НАТО 31 страни да доближат тази година набелязаната цел от 2%, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР