За първи път от пет години насам има промяна на

...
За първи път от пет години насам има промяна на
Коментари Харесай

10-те най-големи работодатели в аутсорсинг сектора в България

За първи път от пет години насам има смяна на върха на класацията на най-големите работодатели в аутсорсинг промишлеността в България. Callpoint New Europe, работеща у нас под марката Telus International Europe, зае първото място в класацията на Асоциацията за нововъведения, бизнес услуги и технологии (AIBEST) за 2021 година

Най-големият шеф в бранша на изнесените услуги има 3390 чиновници на цялостен работен ден. Бившият номер 1 - Enterprise Services Bulgaria понижи за година личния състав си с 40 души, до 3322 чиновници и заема второто място в класацията през 2021 година след четири следващи години отпред на листата.

Средният брой служителите на Sutherland Global Services Bulgaria се е свил с 381 души през 2021 година, само че компанията въпреки всичко резервира третото си място с бройка на чиновниците от 2164 души.
 Да открехнем завесата: Ето какви са действителните заплати в IT бранша
Да открехнем завесата: Ето какви са действителните заплати в IT бранша

Какви са междинните месечни възнагражения според от позицията, опита и местоположението?

Топ 10 на най-големите работодатели се добавя от: IBM Bulgaria (2009 служители); SiTel Bulgaria (1840 служители); S Group Human Capital (1731 служители); Concentrix Services Bulgaria (1617 служители); Hewlett-Packard Global Delivery Bulgaria Center (1487 служители); VMWare Bulgaria (1455 служители); и Paysafe Bulgaria (1409 служители). В останалите компании от сектора работят още 37 035 души.

Секторът ще има потребност от от ден на ден служители 

" Ковид пандемията докара до доста промени на пазара на труда, които имат и положителен знак за лимитирания набор от гении, с които България разполага. Хибридният и отдалечен модел на работа ни разреши да използваме цялостния капацитет на работния пазар в страната, наемайки хора отвън обитаемоте места, в които компанииите имат физически офиси. През 2021 година ангажираните в нашия бранш наброяват над 89 000 души, което е нарастване от съвсем 10 000 чиновници в границите на една година. Изключително мощно този тренд се вижда в ITO сегмента, където растежът на работната ръка е с близо 17%. Благодарение на опцията за работа от всяка една локация, сполучливо бе омекотен казуса в несъответствието сред търсенето и предлагането на висококвалифицирана работна мощ за софтуерния бранш в София. От друга страна, с наемането на хора, които не престават да живеят в родните си места, нашият отрасъл поддържа развиването и на локалните стопански системи в страната в области, в които секторът ни не е бил показан физически ", разяснява Илия Кръстев, ръководител на AIBEST.

Очакванията са заетостта в аутсорсинг промишлеността да продължи да се увеличава с ритъм от към 8% годишно. Това значи, че в следващите четири години общата претовареност в сектора на изнесените услуги ще доближи 120 000 души.
 Заплатите в IT бранша са с близо 150% по-високи от междинните за страната
Заплатите в IT бранша са с близо 150% по-високи от междинните за страната

За година средномесечното трудово заплащане в България се усилва с 13.4 на сто
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР