За първи път от много години насам световните мегазвезди Лионел

...
За първи път от много години насам световните мегазвезди Лионел
Коментари Харесай

Карим Бензема е големият фаворит за Златната топка

За първи път от доста години насам международните мегазвезди Лионел Меси и Кристиано Роналдо не са измежду любимците за спечелването на Златната топка за 2022-а година, написа вестник "Екип " и насочва вниманието към Карим Бензема. Нападателят на Реал (Мадрид) е апетитен като кандидат номер 1 за премията, която към този момент няма да се връчва от списанието "Франс Футбол " в края на календарната година, а след приключването на спортно-състезателния сезон през юни.

13 сезона след идването си на Сантяго Бернабеу, към този момент на 34 години, Бензема като че ли се намира в най-хубавата си форма напоследък. За тези 13 сезона той е вкарал 320 гола в 600 мача за Реал, спечелил е 20 трофея. Но и освен сухата статистика, а и самото му държание на терена го трансформира в кандидат номер 1. По време на взаимния си интервал с Кристиано Роналдо при Лос Бланкос неговата роля като че ли беше подценявана, само че от 2018-а година насам е главният футболист в офанзивата.

Вестник "Екип " твърди, че за първи път Меси и Роналдо не са измежду кандидатите. Дълги години двамата бяха съществени обвинени, само че времето минава и други са героите. Португалецът не е спечелил нищо през сезона и не се обрисува, до момента в който Лео Меси е вкарал едвам 9 гола. И се концентрира, че Бензема ще спори за наградата дружно с Кевин де Бройне (Манчестър Сити), Килиан Мбапе (Пари Сен Жермен), Мохамед Салах (Ливърпул) и Роберт Левандовски (Байерн Мюнхен).

В последното издание френският таран даже не откри място на подиума в Златната топка, събирайки 239 точки, изоставайки от Лионел Меси (613), Роберт Левандовски (580) и Жоржиньо (460). Любопитното е, че Бензема ще осребри наградата, в случай че най-сетне го получи. Защото в контракта му с Реал (Мадрид) има уговорка да получи сериозен бонус от клуба при победа в влиятелната класация.

Но какви са причините в интерес на Бензема? "Карим Бензема става все по-добър с всеки минал ден, като виното е. Всеки ден е повече водач, усеща се все по-голям за тима. Това е, което го прави по-различен непрекъснато ", споделя Карло Анчелоти усещанията си от работата с френския нападател.

Самият футболист е подлаган доста пъти на непрекъснати рецензии, които по-късно се сменят бързо-бързо с хвалебствия. Той приема тези крайности в оценките за него с усмивка и изяснява това с липса на схващане на играта му.

"Много не схващат какво върша на терена. Аз играя поради хората, които знаят повече от останалите какво нещо е футболът. Само те действително могат да ме правят оценка ", изяснява френският нападател.

От позиция на статистиката той няма от какво да се оплаква, само че въпреки всичко има и още благоприятни условия да украси сезона си. През януари Реал (Мадрид) победи Атлетик (Билбао) с 2:0 с два негови гола и завоюва Суперкупата на Испания. В шампионата на Ла Лига е въпрос на дни да вдигне шампионския трофей и това може да стане още този уикенд.

В Шампионската лига обикновено е най-трудно, въпреки след 3:4 като посетител на Манчестър Сити в първия полуфинал оптимизъм да не липсва. Неговата Паненка за третото попадение на Реал впечатли целия свят, само че също толкоз значимо е, че е голмайстор на шампионата с 14 попадения. Общо през сезона е забил 41 топки в мрежите на съперниците. Също по този начин завоюва и Лигата на Нациите с националния тим на Франция, а в класацията за Златната обувка в Европа е трети след Роберт Левандовски и италианеца Чиро Имобиле. Но вкара ли още 4 гола, ще задмине Раул Гонсалес на върха във безконечната класация, който има 323 попадения.

И най-после в поддръжка на Бензема се изрича не какъв да е, а самият Луис Назарио да Лима-Роналдо. "Бензема? Той заслужава Златната топка и го споделям от години. Хората ме подлагат на критика за това мое мнение, само че той заслужава премията, тъй като е популярен нападател. Мисля, че имам някакво разбиране от играта на нападателите, споделя в с усмивка Роналдо.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР