За първи път от близо 9 години насам Байерн загуби

...
За първи път от близо 9 години насам Байерн загуби
Коментари Харесай

Хегемонията е застрашена, но Байерн все така е фаворит в Германия

За първи път от близо 9 години насам Байерн загуби мач в Бундеслигата, откакто водеше с 2 гола. Това се случи при визитата на Борусия Мьонхенгладбах в първия мач от 15-ия кръг в шампионата на Германия. Въпреки че европейският клубен първенец дръпна с 2:0 още до 26-ата минута, домакините освен не се предадоха, а реализираха цялостен поврат, с което демонстрираха, че баварската машина също има своите недостатъци. Подобна загуба Байерн записва за последно през февруари 2011-та, когато разреши на Кьолн да обърне от 0:2 до 3:2 в своя изгода. А този срив сподели, че хегемонът на немската футболна сцена въпреки всичко е уязвим и че до края на сезона ще изпитва съществени компликации да отбрани купата си.

Република България Лайпциг пропусна шанса да измести баварците от върха още на идващия ден, когато отстъпи в другото дерби от уикенда вкъщи с 1:3 от Борусия Дортмунд. Това единствено сподели, че борбата за Сребърната салатиера ще бъде непредвидима през идващите месеци, макар че съгласно анализаторите на Байерн продължава да бъде любимец №1 за шампионския трофей.

Слабостите в отбрана вършат баварците уязвими

24 позволени гола в 15 мача подсказват, че нещо не е наред в защитата на отбора, воден от Ханзи Флик. До този миг тези пропуски бяха обезщетени от изключителната успеваемост в нахлуване - 46 маркирани попадения, или повече от 3 приблизително на мач. Действително става дума за най-резултатното състезание от европейския Топ 5, само че пък главните съперници на баварците (РБ Лайпциг, Борусия Дортмунд и Байер Леверкузен) демонстрираха по-сталибни изяви в задни позиции. Освен това Мануел Нойер записва антирекорд, като за първи път в кариерата си извади топката от мрежата си в 10 следващи мача. Подобно нещо не се беше случвало на вратаря даже и в интервала му в Шалке 04.

Трябва да се има поради, че гостуванията в Мьонхенгладбах постоянно са били сложни за колоса от Мюнхен. На нито един различен стадион баварците не са записали 22 загуби и не са допускали толкоз доста голове - общо 87 в историята на директните конфликти. 3 от последните 4 аудиенция на Борусия М приключиха с проваляне за Байерн. Така че сама по себе си тази загуба не е индикация за началото на рецесия, а по-скоро удостоверение за историческите компликации, които грандът от Мюнхен изпитва против един от най-големите си противници в последния половин век.

Постоянство липсва на който и да е от кандидатите за трона

Това, което продължава да работи в интерес на Байерн, е устойчивото показване на тима. Футболистите на Ханзи Флик в действителност не газят наред, както го правеха в края на предишния сезон, само че въпреки всичко завоюваха 10 от първите си 15 дуела в шампионата, а сходно достижение не беше по силите на никой от останалите съперници. Действително се вижда оттегляне в разнообразни аспекти от играта по отношение на предходната акция, само че тези недостатъци могат да бъдат поправени. Въпреки че Борусия Мьонхенгладбах разкри, че и Байерн може да бъде уязвим, баварската машина продължава да е любимец № за купата в Бундеслигата.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР