За първи път новото ръководство на Комисията за финансов надзор

...
За първи път новото ръководство на Комисията за финансов надзор
Коментари Харесай

Комисията за финансов надзор представи приоритетите си

За първи път новото управление на Комисията за финансов контрол показа целите си пред медиите.

Очаквано фокусът е върху отбраната на потребителите и развиването на финансовия пазар.

Най-голям интерес провокират измененията в застрахователния бранш. Ресорният зам.-председател Ралица Агайн регистрира възстановяване на бранша при най-масовата застраховка " Гражданска отговорност ".

Дългоочакваната разпоредба, посредством която действително ще се вкара " бонус - малус " системата, съгласно която водачите с повече нарушавания на пътя би трябвало да заплащат по-скъпа застраховка, евентуално ще бъде подготвена до март идната година. В средата на декември ще бъдат ясни предложенията на консултантите за действителното въвеждане на текстовете, а то ще стане допустимо поради редица промени, направени през годината.

От Комисията за финансов контрол предвиждат, че следващата година от ден на ден ще порастват и застраховките, свързани със злополуки и болести, както и тези, покриващи вреди при естествени бедствия. Също по този начин от комисията ще работят за по-голямата финансова просветеност на потребителите. Според Владимир Савов , който дава отговор за жалбите, постъпващи в комисията, най-често жителите се оплакват от застрахователите си, само че не са малко случаите, в които те сами са се съгласили на условия, които не са преференциални за тях. Затова комисията ще работи за повишение на финансовата просветеност

Все по-чести са жалбите и против капиталовите медиатори, а от комисията към този момент работят за оправянето със сивия бранш в сектора, заяви новият отраслов зам.-председател Бойко Атанасов .

Другият нов заместник-председател Диана Йорданова също показа целите си. Тя ще работи в областта на пенсионното обезпечаване.

Председателят на Комисията за финансов контрол Карина Караиванова даде обещание заплащането на ръководителите на регулаторния орган да бъде оповестено обществено, а за новия метод на финансиране на комисията - с по-големи такси за надзорните лица, Караиванова съобщи, че се усилват дилемите и отговорностите на специалистите.

Комисията следи близо 20 000 поднадзорни лица, а ръководените от тях активи са близо 28 милиарда лв..

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР