За първи път изследователи от Института "Макс Планк" по емпирична

...
За първи път изследователи от Института "Макс Планк" по емпирична
Коментари Харесай

Учени разкриха защо хората си падат по романтични филми

За първи път откриватели от Института "Макс Планк " по емпирична хармония изследваха какво кара хората да харесват сантименталните филми, заяви МедикълЕкспрес.

Обикновено рецензията ги отхвърля като сантиментални и без интелектуален принос. Но известността им измежду публиката, която ги търси таман, тъй като я карат да се усеща добре, е огромна.

В първото по рода си проучване на кино род са взели участие към 450 души от Германия, Австрия, Белгия и Швейцария. Те показали сантименталните комедии като филми с извънредно висок капацитет за възстановяване на прочувственото положение. Сред типични в това отношение те показали "Наистина обич ", "Хубава жена ", "Амели " и френската комедия "Недосегаемите ". Резултатите дават насоки за наличието и формалните характерности на филмите, за които публиката споделя, че се усеща изключително добре, до момента в който ги гледа.

"В допълнение на детайли като комизъм и типичен хепиенд, сантименталните филми, които ни карат да се усещаме добре, имат и някои повтарящи се сюжетни влакна и облици ", изяснява ръководителят на проучването Кейван Сархош. "Често в тях са показани аудтсайдери, които търсят същинската обич, които би трябвало да се потвърждават и да се борят против компликации и които в последна сметка намират мястото си в общността ".

Друга характерност са трагичните моменти, които нормално имат мощно прочувствено влияние върху феновете. В същото време сюжетът постоянно се развива измежду баснословен фон, който е характерен за жанра и способства доста за предстояща светлина, която носят филмите. Смесицата от всички тези детайли може да се счита за основна за филмите, които ни карат да се усещаме добре.

Резултатите от проучване са оповестени в сп. "Проджекшънс ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР