За първи път българската публика ще се потопи в света

...
За първи път българската публика ще се потопи в света
Коментари Харесай

Уникален руски театър ще представи у нас невероятен 3D спектакъл

За първи път българската аудитория ще се потопи в света на класическия балет “Лебедово езеро” по нов и необикновен метод, с помощта на „ Руски мултимедиен спектакъл на балета “, който ще показа своя театър у нас на 13 декември в зала 1 на НДК.

Руският мултимедиен спектакъл няма аналог в света — това е единствената натрупа с 3D декори в типичен спектакли. Освен това, това е първото ѝ посещение на българска сцена.

 Балетният, мултимедиен театър „ Лебедово езеро “ е с класическа хореография, ефектно и концептуално мултимедийно наличие. Прочутият балет, по музика на Чайковски, е вълшебна приказка за принц Зигфрид и неговата обичана Одета, превърната в лебед от злия вълшебник Ротбарт, приказка за обич и лукавство, за честност и отмъщение.

Персонажите се появяват първо на проекционните екрани, трансформирайки се в реализатори в действителното, театрално пространство.

Балетът идва в България в състав от 37 танцьора, със специфичното присъединяване на солистите на „ Болшой спектакъл “ — Мария Александрова и Владислав Лантратов.



„ Руски мултимедиен спектакъл на балета “ е основан през 2012 година Главната цел при основаването на трупата е съхранението на скъпото, културно завещание на Русия — класическата балетна школа и привличането на младите фенове със актуалните технологии.

Кастингът за артистите на балета е тежък — в него попадат единствено танцьори с опит във водещи балетни театри на Москва и Санкт Петербург. Репетициите се организират от балет майстори на Русия и задгранични експерти.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР