За първи път България класира 5 таекуондисти за Европейските олимпийски

...
За първи път България класира 5 таекуондисти за Европейските олимпийски
Коментари Харесай

България с 5 таекуондиси на Европейските олимпийски игри

За първи път България класира 5 таекуондисти за Европейските олимпийски игри през 2023г., които ще се проведат в Полша. Тази вест заяви ръководителят на БФТ Слави Бинев на откриването на " Пловдив Оупън ".

Над 600 състезатели събра шампионатът по таекуондо " Пловдив Оупън ", който се организира в града под тепетата. Председателят на Комисията по спорта към Парламента Халил Летифов откри публично конкуренцията, която се организира в зала " Сила ". На откриването участва ръководителят на БФТ Слави Бинев, уредникът на " Пловдив Оупън " Димитър Тончев, някогашният министър на спорта Валентин Заеков, както и Петър Палазов, който е зам. ръководител на родната федерация.

След послание към всички състезатели, треньори и родители, Слави Бинев заяви и новината, че за първи път България класира 5 състезатели по ранкинг на Младежките олимпийски игри, които ще се проведат в Полша идната година. Страната ни има късмет да класира още няколко представители, след квалификации, които ще се проведат в Италия. Заслуга за това има и Калоян Бинев, който макар тежката контузия, през вчерашния ден завоюва бронзов орден на мощния шампионат Париж Оупън, от където Кало натрупа още точки.

" За мен е голяма чест да открия шампионата " Пловдив оупън ". Това е един прелестен спорт, виждам прелестни условия, за което желая да благодаря на уредниците. Също по този начин би трябвало да благодарим и на треньорите, на състезателите, на родителите и на съдиите, без които, този спорт няма по какъв начин да съществува. Бъдете горди с това, което вършиме в тези сложни времена. Бъдете сигурни, че вие може да бъдете образец за политиците, в случай че те не могат да бъдат образец за вас ", сподели Халил Летифов пред присъстващите в залата.

" Много се веселя, че през днешния ден тук измежду нас е Председателят на комисията по спорта към Народното събрание. Не тъй като сме другари и сътрудници, а тъй като господин Летифов е индивидът, който в действителност желае да помогне на спорта. Със своето държание и със своя ангажимент, и с фактът, че той е тук, демонстрира неговата любов към това, което ние вършим ", показа Слави Бинев.
 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР