За Орлин Павлов ковид пандемията сякаш е била лош сън,

...
За Орлин Павлов ковид пандемията сякаш е била лош сън,
Коментари Харесай

В Ергенът няма как да участвам, но Фермата ми е интересна: Орлин Павлов


За Орлин Павлов коронавирус пандемията като че ли е била неприятен сън, от който се е събудил. Певецът кипи от сила за музика и срещи с публиката, и паралелно с това е доста прям за всичко, през което минава и в персонален проект, където е горделив баща на дребната чародейка Елизабет.

 

Изпълнителят не е от хората, които постоянно дават изявленията. Но не толкоз, тъй като желае да скрие какво му се случва. Просто го прави в точния миг.

 

- По време на пандемията си говорихме, че публиката към този момент в никакъв случай няма да бъде същата поради психическата контузия от изолацията. Така ли се получава към днешна дата? Много скоро стартираш и турнето си из България.

- Мисля, че хората в този момент са в цялостния си ураган, търсят непрекъснато забавни събития, търсят музика, спектакъл, всичко, обвързвано със театралните изкуства. Малко ми е тъжно, че няма дата за мен във Варна, отново ще кажа, само че пък имам вяра, че сътрудниците с цялостна мощ ще покажат какво могат.

Странното е, че в този момент имам възприятието, че пандемията като че ли не се е случвала. Някак си беше толкоз друго от това, което другояче досега ни се беше случвало. Беше за първи път нещо сходно в международен мащаб и в действителност все едно не е било. Като че ли някой ни даде малко време, сподели ни „ Починете си! “, „ Помислете “, „ Вижте кои са ви приятелите, с кого би трябвало да работите “, „ Свършете това, което постоянно сте отлагали “. Това беше някакъв сън, който се случи, тъй като всички бяхме прекомерно забързани. Сън, който беше много забавен, на моменти плашещ, чудноват.

Иначе турнето ми стартира напълно скоро, да - на 22 юли от град Пловдив, където за последно се видях с публиката там, когато върших първия плаващ концерт. И съм доста благополучен, че точно от там започваме. После отиваме в Царево – на 28 юли, в Созопол – на 2 август, в Свети Влас – на 4 август и приключваме в Бургас – на 22 август. За страдание няма да мога да отида във Варна, тъй като от началото на годината се пробвам да намеря свободни дати, само че всичко е заето. Това е добре за българското изкуство, само че не ме отхвърля да отида там, дори може би ще създадем нещо особено за Морската ни столица към края на годината на закрито.

По време на турнето ще създадем и една доста забавна самодейност, с която ще предизвикваме учениците да рецитират обичано произведение от обичан български създател. Желаещите към този момент са доста, а провокацията е да изпратят видео, в което рецитират стих от обичан създател.

 undefined

- Наскоро се появи в " Като две капки вода ", където последно взе участие през 2016-та. Как се почувства?

- Да, аз се усещам постоянно доста добре в „ Капките “. Шоуто е ужасно и само по рода си. Много се веселя, че на Керана й се падна тъкмо този дует с един доста специфичен за мен човек – Белослава. Беше наслаждение да пея на една сцена с Керана, която без да познавам чувствам като специфичен актьор. След като изпълнихме дружно песента и видях реакциите на хората, се зарадвах, тъй като то беше надалеч от комерсиалното, тъй като другояче когато има огромен шлагер, е доста по-лесно. Тази ария има доста мощна магия, с която успяхме да достигнем до хората.

- И преди си ми споделял, че не си от хората, които обичат да вършат комерсиален вид музика, и не си подготвен на всичко, непременно, единствено и единствено песента да бъде слушана и да звучи в родния ефир. Още ли е по този начин?

- То това ненапълно зависи и от медиите, защото когато едно парче доближи до съответния музикален редактор, има доста по-голям късмет да стигне и до слушателите. Има доста образци за песни, които се пускат, без да имат кой знае какъв капацитет за шлагери, само че все пак за тях има ефир.

Слава Богу, българинът е музикален и по-късно елементарно може да отсее, когато чуе, и да каже дадена ария има или няма капацитет. Хубаво е музикалните редактори в радиата да дават късмет и на песни, които може би първоначално не звучат толкоз комерсиално, само че пък имат капацитет.



- Несъмнено, само че имах поради абсурда, който постоянно е издирван като детайл във видеата и текстовете на песните, единствено и единствено те по-късно да са на гребена на вълната. Ти подготвен ли си на сходен компромис?

- Зависи по какъв начин усещам музиката. Ако усещам, че съм в подобен интервал и ми се прави нещо сходно, значи е моето. Хората, които го вършат, очевидно са уверени и по тази причина то се случва. Всеки актьор е свободен да показва себе си. Може на следващия ден да се появи план, който да е супер комерсиален, в който бих могъл и да вземам участие, за какво не, в случай че е изискан музикално и текстово, несъмнено. Зависи каква и какъв брой тъкмо е провокацията. Когато няма долнопробност, аз съм ок с това.

- Участвал си през годините в редица музикални и риалити формати, в този момент би ли поел сходен риск?

- Мисля, че в " Ергенът "  е ясно, че няма по какъв начин да вземам участие (смее се). Иначе евентуално би ми било доста занимателно там. А за останалите формати – човек в никакъв случай не би трябвало да споделя „ в никакъв случай “, тъй като нищо не се знае, само че към този момент не се виждам в някой от форматите. Ако е обвързван с изкуство – с танци, пеене, актьорство, може и да проявя интерес.



- Ами „ Фермата “ или „ Сървайвър “?

- О, „ Фермата “ ми е забавна, апропо, само че не бих влезнал вътре за цялостния интервал, а може би в някое от провокациите вътре. Но да съм вътре за месец, два, три и да не си виждам детето – по-скоро не.

- Родителите ти са оперни солисти и приемствеността във връзка с музиката като че ли идва от единствено себе си. Имаше ли я обаче тази изначална съдба при теб или самичък избра да тръгнеш по този път?

- Според мен родителите ми са съумели да провокират нещо сходно в мен неумишлено, без да ми го споделят гласно. Просто когато музиката е непрестанно към теб, когато си израснал в Пловдив, където те бяха повече от 32 години солисти, няма по какъв начин тя да не е част от теб. Класическата музика е нещо друго.

Имах един интервал, в който доста желаех да стана оперен артист, след това се отхвърлих, след това започнах да изучавам солфеж, с цел да вляза в Консерваторията, бях в учебно заведение, обвързвано с спектакъл, с танци, с музика и по този начин малко по-малко белязах професионалната си кариера като музикант. Но във времето по този начин се получи, че след актьорското ми обучение, започнах да работя със страхотни музиканти, в група „ Каффе “ и по този начин съумях да израсна като актьор реализатор.



- Говорейки за оперни осъществявания, се сещам незабавно за едно скорошно на Дара Екимова в „ Капките “, където тя влезе в облика на Монсерат Кабайе, без дори да подозира, че може да пее по този начин подобен жанр музика. Тоест, в случай че в този момент ти решиш внезапно да смениш стила, би ли се получило, като имаме поради, че ти имаш и оперен бекграунд?

- Ще я чуя и видя наложително, защото съм го пропуснал. А в моя случай – не, няма да мога. Ако това трябваше да се случва, трябваше да е може би преди към 10 години. Мога да зауча добре 2-3 арии, само че в никакъв случай няма да бъда на това равнище, на каквото примерно щеше да е, в случай че бях на 25 и съсредоточен единствено в този жанр музика. Изключително мъчно е и изисква доста мощна подготовка, с години. Не е за всеки.

- А любовта към киното къде остава? Участвал си и в редица сериали през годините?

- Всички обичат киното. Радвам се, че в България от ден на ден гледаме български продукции. Вълнение е, чувството е ужасно. Има нещо в тази посока и около мен, в края на годината, само че още е прекомерно рано да издавам.



- А рано ли е да ми кажеш накъде се е ориентирала дъщеричката ти Елизабет? Или да предположа - към музиката?

- (смее се) тя е насочена към всичко сега, като всяко дете. И музика, и танци, и изобразяване, всички изкуства я влекат. Иска да прави всичко непрестанно и единствено времето ще покаже занапред към какво съответно ще се ориентира.

- Но не си от тези свръх изискващи родители, които държат децата им да се движат безусловно в съответна посока на развиване? Или бъркам?

- О, не, не, никога. Елизабет е дейна, като всяко дете, и в случай че ние успеем да открием нейния гений по-рано, ще е ужасно, с цел да можем да го развиваме, без значение в каква посока е.

 undefined

- Мислили ли сте за второ дете?

- Дай Боже да се случи.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР