За около година България има нужда от експертно правителство, което

...
За около година България има нужда от експертно правителство, което
Коментари Харесай

Мартин Димитров: България има нужда от експертно правителство

" За към година България има потребност от експертно държавно управление, което да реши най-важните въпроси " . Това съобщи в ефира на БНР националният представител от " Демократична България " Мартин Димитров.

По думите му концепцията на технократския кабинет е да бъде от специалисти и в него да не вземат участие политически водачи . политическите обединения, които го поддържат, ще носят отговорност за него, добави той.

Димитров уточни, че затова предлагането на Демократична България е да се стартира с една декларация за цели и да се види кой ще застане зад нея. Според него това може да постави основите на болшинство, което да поддържа нов кабинет.

Депутатът посочи, че декларацията ще бъде ориентирана към някогашните съдружни сътрудници.

Той изброи цели, които биха влезнали в тази декларация - влизане в еврозоната, Шенген, ограничения против инфлацията и ограничения за стабилизиране на стопанската система, тъй като се задава криза. Депутатът изрази мнение, че президента Румен Радев би трябвало да организира нови съвещания с политическите партии, преди да връчи третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

" Няма по какъв начин този парламент да одобри нужните закони, свързани със средствата от Плана за възобновяване. Част от тях не са направени, камо ли да бъдат признати на две четения ", безапелационен бе той.
 От Демократична България бият камбаната, с цел да избегнат предварителни избори
От Демократична България бият камбаната, с цел да избегнат предварителни избори

Лошата връзка и метода на взимане на решения провалили ръководещата коалиция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР