Кремъл продължава - така, че да съвпадне с основните политически

...
Кремъл продължава - така, че да съвпадне с основните политически
Коментари Харесай

ISW: Руските ядрени учения - част от операция за контрол върху Запада

Кремъл продължава - по този начин, че да съвпадне с главните политически полемики на Запад. Това е част от акция за надзор на Кремъл, с цел да повлияе на западните решения. Руското министерство на защитата (МО) съобщи на 21 май, че ракетните подразделения на Южния боен окръг (ЮВО) са почнали първия стадий от учения с нестратегически (тактически) нуклеарни оръжия.

Руското министерство на защитата съобщи, че съветските въздушно-космически сили също ще упражняват балистични ракети " Искандер " и аеробалистични ракети " Кинжал ". Руското МО разгласи подготовката за тези учения на 6 май.

Известен блогър, награждаван от Кремъл, категорично обвърза ученията с опитите на Кремъл да повлияе на решенията на Запад. Това се отнася изключително за неотдавнашните полемики по отношение на рестриктивните мерки върху потреблението на предоставени оръжия на Украйна за удари по военни цели в Русия. Така се удостоверява и оценката на ISW, за която припомня Институтът в днешния си разбор на войната в Украйна.

Това е основен детайл за хибридна война - тактичност, която разчита съперникът непринудено да предприеме дейности, които са преференциални за Русия.

Украинският президент Володимир Зеленски повтори пред New York Times (NYT) на 20 май, че Русия сега се радва на леговище на съветска територия, от което да нанася удари с ракети и планиращи бомби против Украйна и да стартира настъпателни интервенции със сили, струпани в интернационалната гранична зона. Какъвто е казусът с продължаващата
 Украйна: Петима души са потърпевши при нощния удар по Харков
Украйна: Петима души са потърпевши при нощния удар по Харков

Свалени са общо 28 от 29 дрона, изстреляни от Русия против Украйна

ISW продължава да прави оценка, че политиките на Съединени американски щати и Запада , ограничаващи Украйна да нанася удари по военни цели в Русия, съществено компрометират способността да се пази против актуалните съветски настъпателни интервенции. Операции в северната част на Харковска област, или всяка област по продължение на интернационалната граница, където съветските сили могат да изберат да проведат атака интервенции в бъдеще.

Зеленски уточни, че лимитираната съветска атака в Северна Украйна реализира задачата си да отвлече вниманието от интензивните съветски настъпателни интервенции в Източна Украйна. Зеленски съобщи в изявление за " Ройтерс ", оповестено на 20 май, че, само че че " никой " не обръща внимание на вълната от съветски настъпателни интервенции в Донбас в Часов Яр (Бахмут), Покровск (Авдеевка) и Курахово (западно от град Донецк).

Зеленски съобщи, че обстановката в северната част на Харковска област е постоянна от към седмица. Това е в сходство със забавящия се ритъм на съветския прогрес в направленията Липци (северно от град Харков)

Руските сили неотдавна ускориха опитите за завладяване на значимия от оперативна позиция град Часов Яр западно от Бахмут, защото темпото на интервенциите в северната част на Харковска област понижа, наблягайки по какъв начин напъните в северната част на Харковска област имат за цел да изтеглят и поправят украинските сили и да основават благоприятни условия за съветските сили другаде в театъра.

Както ISW непрекъснато оповестява, най-непосредствената, преди американската военна помощ да дойде на фронтовите линии в мащаб.
 Русия задържа шеф на ръководство в МО
Русия задържа шеф на ръководство в МО

През последния месец бе арестуван зам.-министър, а ден по-рано бе заменен министърът

Руските управляващи неотдавна арестуваха някогашния пълководец на 58-а общовойскова войска генерал-майор Иван Попов по обвинявания в машинация . Попов значително дава отговор за съветската защита против украинската контранастъпление през лятото на 2023 година в западната Запорожка област.

235-ти гарнизонен боен съд заяви, че управляващите са арестували Попов на 17 май за машинация в огромни размери и ще го държат в ареста за два месеца.

Адвокатът на Попов съобщи, че управляващите са разследвали случая осем месеца, преди да го арестуват.

Известен съветски блогър, който твърди, че е знаел за ареста преди да бъде публично разгласен, написа, че управляващите са обвинили Попов в машинация на стойност 100 милиона рубли (около 1,1 милиона долара). Попов е взел участие в продажбата на 2000 тона железни произведения, предопределени за построяването на укрепителни уреди в зоната на отговорност на 58-ма ГВА в запорожско направление.

Избрани съветски блогъри реагираха, като похвалиха Попов като способен и почитан боен пълководец и показаха вяра, че управляващите ще му разрешат да се върне на военна работа.

Началникът на съветския общоприет щаб армейски военачалник Валерий Герасимов уволни Попов през юли 2023 година, откакто изрази опасенията си по отношение на нуждата от ротации на войските в западната Запорожка област на фона на украинската контранастъпление през лятото на 2023 година Попов твърди в изтекло аудио, че някогашният съветски министър на защитата Сергей Шойгу го е уволнил поради непрекъснати недоволства по отношение на проблемите в западната Запорожка област.

Кремъл евентуално употребява модела на последните арести на високопоставени чиновници по обвинявания в корупция в съветското МО, с цел да прикрие същинските аргументи за наказването на Попов съвсем 10 месеца след спора му с съветското военно командване и последвалото освобождение от командната му служба. Руските управляващи евентуално не са желали да санкционират обществено Попов през юли 2023 година от боязън от прилив на социална поддръжка за способния пълководец. Кремъл също по този начин евентуално не е желал да притегли вниманието към проблемите в съветското военно командване след.

Арестът на Попов идва след многочислени скорошни арести на високопоставени чиновници на Министерството на защитата по обвинявания в корупция, за които се твърди, че са близки до Шойгу.
 Руският заместник-министър на защитата апелира ареста си за корупция
Руският заместник-министър на защитата апелира ареста си за корупция

На 8 май съдът ще гледа жалбата му

Сателитни изображения демонстрират, че " на съветския Черноморски флот (ЧФ) в окупирания Севастопол, Крим на 19 май. Сателитни изображения от 20 май демонстрират развалена постройка, избавителен транспортен съд и плаващ кран покрай пристанището, където Циклон беше дебаркирал на 17 май.

Украински и съветски източници оповестиха на 20 май, че украинските сили на 19 май са блъснали съветския дребен ракетен транспортен съд от клас " Циклон Карахут " (проект 22800) в Севастополския залив с три обезпечени от Съединени американски щати ракети ATACMS.

Говорителят на Южното оперативно командване на Украйна и Военноморски сили капитан трети сан Дмитро Плетенчук съобщи на 21 май, че в Черно море няма повече съветски кораби от клас Каракурт след украинския удар против Циклон на 19 май.
 Украйна удостоверява за потопения съветски военен транспортен съд в Крим
Украйна удостоверява за потопения съветски военен транспортен съд в Крим

По време на интервенция през уикенда

Плетенчук съобщи, че " Циклон " е " последният ракетоносец " в окупирания Крим и че съветските сили евентуално са преместили всички останал в база в Новоросийск.

Плетенчук съобщи, че " Циклон " е в употреба единствено от една година и към момента не е нанесъл удар с крилата ракета . Плетенчук съобщи, че Русия е възнамерявала да разположи пет кораба от клас " Каракурт " в Черно море, само че украинските сили преди този момент са унищожили " Асколд " през ноември 2023 година, че съветските сили са преместили " Амур " и " Туча " от Черно море в Каспийско море и че петият неназован транспортен съд към момента се строи в Таганрог, Краснодарски край.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР