За около 760 000 ученици и близо 90 000 служители

...
За около 760 000 ученици и близо 90 000 служители
Коментари Харесай

Със стачка на учителите започва учебната година в Сърбия

За към 760 000 възпитаници и близо 90 000 чиновници в областта на образованието в 1829 съществени и междинни учебни заведения в Сърбия през днешния ден стартира новата образователна година, оповестява вестник " Данас ". 

Тази година за пръв път на учебно заведение ще тръгнат 65 000 първокласници. За разлика от предходната година на този 1 септември всички възпитаници ще стартират да учат в класните стаи по постоянен проект и стратегии, без значение от ковид, отбелязва вестник " Данас ". 

Властите взеха решение, че носенето на маски в учебните заведения не е наложително и учебните заведения се връщат към нормалния си метод на работа, което включва и опция за екскурзии през есента.

Новата образователна година ще стартира във всички съществени и междинни учебни заведения в Сърбия с чуване на държавния химн. Химнът ще може да бъде чут и в детските градини. 

Съюзът на синдикатите  на чиновниците в образованието разгласи, че в първия работен ден от образователната 2022/2023 година образователните часове ще бъдат понижени на 30 минути поради стачка, която синдикатът провежда поради материалното състояние на работещите в областта на образованието.  Останалите три синдиката на просветните служащи няма да се причислят към стачката.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР