За огромен външен натиск по темата Северна Македония призна наскоро

...
За огромен външен натиск по темата Северна Македония призна наскоро
Коментари Харесай

Иво Христов: Парите по нашия план са разменна монета срещу ветото за РС Македония. Затова се бавят

За голям външен напън по тематиката Северна Македония призна неотдавна президентът Румен Радев. Европейските страни непосредствено я обвързват с войната в Украйна и въздействието на Русия. Преди месеци евродепутатът Иво Христов предизвести, че тази тематика е разменна монета в диалозите, свързани с Плана за възобновяване и развиване. Днес тези думи бяха доказани и от някогашния министър председател Бойко Борисов. Евродепутатът и някогашен шеф на кабинета на президента - Иво Христов, гостува с коментар по тематиката в студиото на " Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

Самият факт, че парите по нашия проект се бавят, разумно може да бъде обвързван с изискванията по нашето несъгласие, счита Христов.

Залогът да съхраним своята история, език, просвета и самочувствие е доста по висок от този да вложим пари в своята бедстваща стопанска система.

Ние задлъжняваме от ден на ден и повече, обещанията са великодушни, всички пожари се гасят с обещания за помощи, добави евродепутатът.

Коалицията не желае да поеме отговорност за ветото, защото би изгубила външна поддръжка, в случай че устои ветото, то тогава ще загуби вътрешна поддръжка и при тази обстановка търси с кого да показа тази отговорност.С високата степен на доверие и с престижа си, президентът пречи на всички - той няма никакво съображение да привиква КСНС. Веднъж блъснали на камък там, хората от държавното управление търсят да трансферират " горещия картоф " в кабинета и търсят по какъв начин останалите партии да се произнесат по тематиката, изясни Христов.

Според него и четирите партии рискуват да изгубят гласове при възможни предварителни избори и ще търсят непоклатимост.

И както бе открита лукавата дефиниция изпращане на военно-техническа помощ, по този начин и в тази ситуация ще търсят дефиниция, която да удави рибата в мътна вода, счита евродепутатът.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР