За някои от нас приготвянето на разнообразни и сложни ястия

...
За някои от нас приготвянето на разнообразни и сложни ястия
Коментари Харесай

10 лесни и ефективни кулинарни съвета от майстор готвачи

За някои от нас приготвянето на разнородни и комплицирани ястия е същинско наслаждение. За други готвенето е неизбежно всекидневно обвързване.
Всеки може да бъде виртуоз в личната си кухня, стига да следва тези лесни и потребни препоръки от фамозни майстори готвачи:

1. Добавете мляко и сол, с цел да съхраните карфиола бял.
В процеса на готвене карфиолът придобива сивкав нюанс, което скапва типа на готовото ядене. За да избегнете това, прибавете няколко капки мляко и щипка сол към врящата вода. Така карфиолът ще се резервира бял.

2 Потопете сварените зеленчуци в ледено студена вода незабавно, откакто сте ги сготвили, с цел да запазят ярките си цветове.

3. Използвайте сол, с цел да подобрите усета на сладкишите.
Ако добавите половин чаена лъжичка сол към сладкото тесто, няма да развалите усета на десерта. Точно противоположното – солта ще усъвършенства усета на всички останали съставки и подправки.
 Няколко навика за готвене, които би трябвало да забравите незабавно! Няколко навика за готвене, които би трябвало да забравите незабавно!
Всички обичаме да готвим и в случай че се развихрим в кухнята може да се приемем в ролята на професионални готвачи (е, най-малко в главата си). Сайт...
4. Заменете кубчетата лед със замразени гроздови зърна в алкохолните питиета.
Постепенното размразяване на ледените кубчета разрежда виното. За да избегнете това, използвайте замразени гроздови зърна! Ще свършат чудесна работа и ще охладят питието без да трансформират усета. Това важи при всички типове питиета – просто прибавете замразени гроздови зърна или различен плот съгласно усета си.
5. Покрийте ориза с забрадка.
Много постоянно при приготвянето на ориз, той се трансформира в гъста каша. За да избегнете това, покрийте тенджерата с елементарна кухненска забрадка, незабавно откакто изключите котлона. Кърпата ще всмуква непотребната влага и ще остави ориза прелестно хрупкав. 
6. Поставете пресния лимон в микровълновата печка, с цел да получите повече сок.
 Готвачи-аматьори демонстрираха кулинарно майсторство в „ На върха на ножа “ в Русе Готвачи-аматьори демонстрираха кулинарно майсторство в „ На върха на ножа “ в Русе
На 1 декември кулинари-аматьори участваха за четвърти път в съревнование за готвачи „ На върха на ножа ". Проявата бе провежда...
Нагласете я на оптималната температура и оставете лимона за 10-20 секунди. Отстранете плода от печката и го нарежете на 6 елементи с добре наточен кухненски нож. Изстискайте сока – ще видите, че ще  получите доста повече сок от нормално.

7. За апетитен сладкиш главните съставки би трябвало да са в равни количества.
Не е належащо да следвате точна рецепта, с цел да извършите апетитен сладкиш! Просто запомнете това просто предписание: основните съставки би трябвало да са в равни количества. Захарта би трябвало да е колкото брашното. Яйцата би трябвало да са колкото маслото. Използвайте кухненска везна за точни количества!

8. Запазете месото сочно с белтък и нишесте.
Добавете белтък и една чаена лъжица царевично нишесте, с цел да съхраните месото си сочно и нежно.

9. Използвайте сол за по-свежи салати.
Не добавяйте сочните зеленчуци незабавно в салатата. Поставете ги в обособена купа първо и ги наръсете с малко сол. Изчакайте няколко минути и ги прибавете към салатата. Добавете дресинга и разбъркайте добре. Солта резервира зеленчуците да не изсъхнат и останат свежи по-дълго време.
10. Кафето ви ще е по-вкусно с малко сол и канела.
Следващия път, като си вършиме кафе, прибавете щипка сол и канела. Солта прави усетът по-мек, а канелата усилва аромата на кафето.
 Хотелиери желаят указател на готвачите в Смолянско Хотелиери желаят указател на готвачите в Смолянско
Да се сътвори указател на готвачите в Смолянскко желаеха хотелиери и ресторантьори по време на учредяването на районен клуб към Бъл...

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР