За някои хора главоболието минава само с вземането на аспирин.

...
За някои хора главоболието минава само с вземането на аспирин.
Коментари Харесай

Над 50% от населението на света страда от хронично главоболие

За някои хора главоболието минава единствено с вземането на аспирин. Но доста от нас са наранени от по-трайни и съществени болки в главата...

За някои хора главоболието минава единствено с вземането на аспирин. Но доста от нас са наранени от по-трайни и съществени болки в главата; ново изследване към този момент прави оценка степента на това разстройство в международен мащаб и данните са зашеметяващи. За тях споделя „ Сайънс Алерт “.

Екип, управителен от епидемиолози от Норвежкия университет за просвета и технологии, обобщава епидемиологичните изследвания на главоболието от 1961 година до края на 2020 г.; данните включват общо главоболие, мигрена и главоболие в резултат на напрежение, като разкриват, че 52% от нас страдат от някаква форма на главоболие всяка година.

Разглежданите 357 изявления са най-вече от страни с високи приходи. Екипът е присъединил изследвания, в които участниците са били подбрани освен от клинични проучвания, само че и от необятен кръг среди, в това число чиновници на компании, студенти от университети и болничен личен състав. Взети дружно, създателите пресмятат, че световното разпространяване на мигрената е 14%, а на главоболието от напрежение - 26%.

" Всеки ден 15,8 % от популацията на света има главоболие ", тъмно показват създателите.

Изследователите откриват също по този начин, че всички типове главоболие са по-често срещани при дамите , в сравнение с при мъжете, като най-голямата разлика е при мигрената (17% при дамите и 8,6% при мъжете). Жените също по този начин са по-склонни да оповестяват за главоболието си като за непрекъснат здравословен проблем, като 6 % от дамите са съобщили, че са имали главоболие 15 или повече дни в месеца, спрямо 2,9 % при мъжете.

" Очевидното увеличение на разпространяването на мигрената с течение на времето може да е обвързвано с промени в околната среда , физическите, поведенческите или психическите промени, само че по-вероятно е то да е обвързвано с развиването на методологията през годините, което води до по-добри техники за достъп и ангажиране и до усъвършенствани диагностични принадлежности ", споделят създателите.

" Установихме, че разпространяването на разстройствата на главоболието остава високо в международен мащаб и тежестта на другите типове може да окаже въздействие върху доста хора. Трябва да се стремим да понижим тази тежест посредством предварителна защита и по-добро лекуване ", споделя неврологът Ларс Якоб Щовнер от Норвежкия университет за просвета и технологии.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР