За нов вариант на Ковид-19, наречен “Арктурус, алармираха световните медии.

...
За нов вариант на Ковид-19, наречен “Арктурус, алармираха световните медии.
Коментари Харесай

Няма край: Нов, още по-заразен вариант на Ковид-19, идва към нас

За нов вид на Ковид-19, наименуван “Арктурус ”, сигнализираха международните медии. Той е тръгнал преди няколко месеца от Индия, а учените настояват, че е по-заразен от досегашните. Неприятното е, че в към 40-50% от случаите предизвиква конюнктивит.

" Но той не е чак тлкова заплашителен за живота и няма да се плашим ”, съобщи в понеделник проф. Тодор Кантарджиев, консултант на Столичната община по здравните въпроси. Все още няма данни дали “Арктурус " е дошъл в България. Има данни, че вилнее в няколко европейски страни и идването му на родна територия е въпрос на седмици или даже дни.



Според проф. Тодор Кантарджиев новите разновидности на ковид не са толкоз смъртоносни, въпреки и да са мощно заразни

“Ковид-19 сега не е рисков за хората, които са дейни, а е рисков за тези в лечебните заведения. Трябва да пазим интензивните отделения и пациентите с хематологични и онкологични болести. Това е работата на медицинските управляващи ”, акцентира специалистът.

Проф. Кантарджиев регистрира увеличение на леките форми на респираторни болести, присъщи за сезона. “Те са много разнородни. Например, има едни с много тежка хрема, кашлица, температура и уморяемост при децата. След 3-4 дни се заразяват родителите и по-възрастните ”, изясни той в изявление, излъчено по Нова тв. За поддържане на имунитета професорът предложи излизането на чист въздух, както и вярното и разнообразно хранене.

“Не злоупотребата с изкуствени витамини, тъй като би трябвало да има сдържаност при използването им. Много е значимо и спокойствието ”, разясни проф. Кантарджиев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР