За никого не е тайна, че пазарът на недвижими имоти

...
За никого не е тайна, че пазарът на недвижими имоти
Коментари Харесай

Инвеститори дават милиони за виртуални парцели земя

За никого не е загадка, че пазарът на недвижими парцели е по-горещ от всеки път, само че COVID-19 пандемията сътвори друго мощно търсене на парцели, за което не се знае доста. Някои вложители заплащат милиони за парче земя, само че не в Ню Йорк или Бевърли Хилс. Всъщност тези имоти не съществуват във физическия свят тук на Земята.

Вместо това, земята е напълно онлайн, позиционирана в серия от виртуални светове, които биват наричани от софтуерните експерти метавселена.

Цените за имоти във метавселената скачат с до 500% през последните няколко месеца, откогато Фейсбук разгласи, че навлиза с цялостна мощ във виртуалната действителност, като даже смени името си на Meta, написа CNBC.

" Метавселената е идната версия на обществената медия “, споделя Андрю Кигел, изпълнителен дриектор на основаната в Торонто Tokens.com – компания, която влага в недвижими парцели и цифрови активи, свързани с незаменими токени (NFT).

" Човек може да отиде на карнавал, на музикален концерт, в музей “, споделя Кигел.

В тези виртуални светове, същински хора взаимодействат между тях под формата на персони, наподобяващи анимационни герои, наричани аватари. Концепцията е сходна с мултиплейър видео игрите. В наши дни, хората могат да получат достъп до тези светове посредством компютърните екрани, само че Meta и други компании имат по-дългосрочна визия за построяването на по-реалистични 360-градусови светове, в които хората ще имат достъп посредством хардуер за виртуална действителност, сходно на Oculus на Meta (шлем за виртуална реалност).

Доклад на ръководещото сдружение за крипто активи Grayscale, пресмята, че цифровият свят може да прерасне в бизнес за 1 трилион $ в близко бъдеще.


Гигантът в спортните артикули Nike също основава личен виртуален свят;      Снимка: Nike

В метавселената звезди, в това число Джъстин Бийбър, Ариана Гранде и DJ Маршмелоу, вършат участия посредством виртуалните си аватари. Дори Пари Хилтън се вживя в ролята на DJ по време на нейното новогодишно празненство на личния й виртуален остров.

Компанията на Андрю Кигел, неотдавна заплати близо 2.5 млн. $ за остров в Decentraland – един от няколкото известни светове в метавселената.

" Цените скочиха сред 400% и 500% през последните няколко месеца “, споделя Кигел.

Друг известен свят в метавселената е Sandbox, където компанията на Джанин Йорио за виртуални недвижими парцели, Republic Realm, похарчи рекордните 4.3 млн. $ за имот виртуална земя.

Йорио показва пред CNBC, че компанията й е продала 100 виртуални частни острова през предходната година за по 15 000 $ всеки. „ Днес, те се продават за към 300 000 $ всеки, което съответствува със междинната цена на жилищата в Америка “, споделя тя.
Рискована инвестиция
" Дигиталният свят за някои е толкоз значим, колкото действителния свят “, разяснява, основаният в Маями, брокер на недвижими парцели Орен Александър. „ Не става дума в какво аз и вие имаме вяра, а за това, в което има вяра бъдещето “, споделя специалистът.

Подобно на благосъстоятелност в действителния свят, Кигел показва, че парцелите в метавселената се характеризират с три неща: местонахождение, местонахождение, местонахождение.
Nike като Фейсбук: Гигантът основава лична виртуална галактика
Гигантът в спортната екипировка Nike следва стъпките на Фейсбук, като разгласи, че ще сътвори лична „ метавселена ”. Компан...
Прочети повече
" Има зони, в който хората се събират когато влизат за първи път в метавселената – тези зони сигурно ще бъдат много по-ценни по отношение на зоните, в който не се случва никакви събития “, споделя Кигел.

В зоните със засилен трафик се намират и вложителите, които харчат най-вече пари за виртуални имоти.

" Мислете като че ли това е бордовата игра „ Монопол “. Току що купихме най-скъпата благосъстоятелност и заобикалящата я зона “, споделя той. „ Зоните, в който хората се събират са надалеч по-ценни за рекламодателите и търговците, които се пробват да намерят достъп до тази демографска група “, споделя Кигел.

Например Снуп Дог построява виртуално имение на имот във виртуалния свят Sandbox, като някой неотдавна заплати 450 000 $ с цел да бъде негов комшия.

" Мисля, че абсотлютно има значение кой е вашият комшия “, споделя Йорио. „ Това е по този начин за съвсем всичко, нали? Това е като клуб, където желаете да сте заобиколени с хора, които споделят сходни ползи “, споделя тя.
Барбадос стана първата страна с посолство в метавселената
Барбадос ще бъде първата суверенна нация в света, която ще отвори своето " посолство " в метавселената, заяви Decentraland. Метавселена...
Прочети повече
Придобиването на виртуална земя с много просто – или непосредствено посредством платформата, или посредством разработчик.

Инвеститорите градят върху лични имоти, като ги вършат интерактивни. „ Можете да ги декорирате, можете да ги променяте, да ги реновирате. Това е код “, споделя Йорио.

Но Йорио предизвестява, че вложението в цифрови недвижими парцели е опасен бизнес.

" Силно, мощно рисковано е. Човек би трябвало да влага единствено капитал, който е подготвен да загуби “, споделя тя. „ Силно спекулативно е. Освен това е основано на блокчейн. А както знаем, криптовалутите са мощно волатилни. Но също така може и да бъде много печелившо “, споделя тя.

Марк Страп, професор и шеф по доктрина и процедура на недвижимите парцели в Arizona State University също е склонен. „ Не биха вкарал апри в това, за които би ми пукало, в случай че изгубя. Със сигурност не бих. Ако продължи по метода, по който върви, най-вероятно ще стане балон. Купувате нещо, което не е обвързвано с действителността “, споделя той. 

Още от МЕЖДУНАРОДНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР