За независимост на Каталуния са се обявили 90,18% от гласувалите

...
За независимост на Каталуния са се обявили 90,18% от гласувалите
Коментари Харесай

Окончателни резултати от съдбовния референдум в Каталуния

За самостоятелност на Каталуния са се оповестили 90,18% от гласувалите на референдума на 1 октомври, предадоха международните организации.

 
Те се позоваха на окончателните резултати от преброяването, публикувани през днешния ден от държавното управление на испанската самостоятелна област.

 
Против раздялата с Мадрид са се оповестили 7,83 % от участниците в референдума.

Гласували са 2,28 милиона души от общо 5,3-те милиона имащи право на глас в Каталуния.

 
Испанското министерство на вътрешните работи реши да удължи престоя на чиновниците на Гражданската армия и националната полиция в Каталуния д о 18 октомври , заяви в. " Паис ", представен от ТАСС.

 
Силите на реда бяха изпратени в самостоятелната област в границите на интервенцията за уреждането на сепаратисткия проблем. Първоначално се предвиждаше те да останат в Каталуния до 11 октомври, само че управлението на полицията и Гражданската армия в този момент считат за належащо да удължи периода на разполагането им в региона, показва вестникът.
 
Вътрешното министерство изпрати в Каталуния в границите на интервенцията към 6 хиляди гвардейци и служители на реда. На непрекъсната основа там служат още 6 хиляди души.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР