За незабавна отмяна на решенията, взети на Общото събрание на

...
За незабавна отмяна на решенията, взети на Общото събрание на
Коментари Харесай

ДБ Пловдив настоява Здравко Димитров незабавно да обжалва решението за акциите на Панаира

За незабавна анулация на решенията, взети на Общото заседание на акционерите в „ Пълдин Туринвест “ по отношение на Панаира, упорстват съветниците от Демократична България Пловдив, които внесоха искане до кмета Здравко Димитров за незабавна отбрана на публичния интерес на града на тепетата.

„ Димитров би трябвало неотложно да апелира апорта на акциите на Панаира. Това му възложихме на сесията на Общински съвет от четвъртък, предходната седмица. Разполагаме с цели три учредения за незаконност на решението на акционерите на сдружението “, безапелационни са Веселина Александрова, Владимир Славенски, Добромира Костова и Веселка Христамян.

До тук се стигна откакто Общото заседание на акционерите на сдружението усили капиталът на Георги Гергов в Международния панаир, като към досегашните му 50% добави и 29-те % на Община Варна. Така за страната остават едвам 20,64 % от сдружението, а делът на Община Пловдив понижава. Час преди решението на Общото заседание „ Пълдин Туринвест “ локалният парламент се разгласи срещу апорта на варненските акции, припомниха от Демократична България Пловдив.

Те предизвестиха, че тази заран пред Търговския указател е декларирано вписването на нарастването на капитала на сдружението.

„ Това фрапантно редуцира периода, в който Здравко Димитров следва да изиска анулация на решенията на Общото заседание. По разпоредбите на комерсиалния указател заявката се преглежда и след три работни дни декларираното може да бъде вписано, т.е. кметът най-късно до на следващия ден следва да предяви иск за прекъсване на производството в Търговски указател, с цел да не се впише нарастването, преди съдът да се е произнесъл дали е законосъобразно, или не. Затова би трябвало да се работи незабавно “, споделиха още от Демократична България Пловдив.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР