За неваксинираните хора участието в обществения живот става все по-неудобно:

...
За неваксинираните хора участието в обществения живот става все по-неудобно:
Коментари Харесай

Как швейцарските курорти искат да привлекат неваксинирани туристи

За неимунизираните хора присъединяване в публичния живот става все по-неудобно: с цел да получат за посещаване на заведения за хранене или кино, те би трябвало да търпят неприятни PCR проби.  Така стартира публикация на швейцарския вестник Tages-Anzeiger. Известните курорти в Швейцария се опасяват, че неимунизираните ще се откажат ваканциите си, тъй като ще се усещат ощетени в правата си, а това са милиони евентуални посетители. 

Затова се появиха и първите курорти, които оферират свои лични центрове за тестване, написа в новия си брой сп. Hotelrevue. Замисълът е явен - благодарение на центрове за тестване ще се облекчи достъпа от страна на неимунизираните до туристическите места, казина и питейни заведения.
 Франция възнамерява да удължи изключителното състояние до идващото лято Франция възнамерява да удължи изключителното състояние до идващото лято
Франция възнамерява да удължи въведеното поради ковид изключително състояние до лятото на идната година, с цел да се оправи с продълж...

В момента управленията на ски-курортите и федералното държавно управление изследват въпроса за това до каква степен е оправдано да се вкара условие за съществуване на Covid сертификат за достъп до пистите.

Във всеки случай потребността на гостите да си създадат тест съществува. Търсенето е доста и предлагането се прави оценка високо, споделя за Hotelrevue Мари-Лин Мишел из компании Gstaad Marketing.

По данни на изследване, извършено от Tages-Anzeiger от ден на ден курорти признават нуждата от основаването на локални центрове за тестване. До края на октомври подобен център работи в тестови режим. За това време е получен скъп опита, който ще разреши на центъра да стартира работа на непрекъсната основа през зимния сезон на 2021/22 година.

В началото на октомври в Андермат също бе отворен център за тестване за . Той работи два часа вечер и не изисква среща. Според туристическия шеф Томас Кристен, който постоянно посещава центъра, офертата се приема добре, в това число от гостите на хотела. Въпросът дали дневното работно време би трябвало да бъде удължено за зимния сезон се изследва. 
 На заведение, кино, спектакъл и фитнес - единствено с КОВИД документ, част от туристическия и ресторантьорския отрасъл наподобява податлив На заведение, кино, спектакъл и фитнес - единствено с КОВИД документ, част от туристическия и ресторантьорския отрасъл наподобява податлив
Въвеждане на КОВИД документ за посещаване на заведения за хранене, заведения, кина, театри и фитнес, сходно на тези в Европа - тази концепция ще бъд...

" Ние го преглеждаме не като център за тестване за , а като услуга за многочислени тимове скиори и сноубордисти, чиито документи към момента не са приети ", споделят от компанията Saastal Tourismus, имайки поради туристи от Русия и Китай. 

Остава въпросът желаят ли курортите да основат спомагателни тласъци, покривайки отчасти или изцяло тестването за своите посетители. Според известията, измежду притежателите на хотели в Гштад е обсъждан въпросът за субсидиране на разноските за тестване, написа Hotelrevue. Но съгласно Мари-Лин Мишел от Gstaad Marketing покриването на разноските за проби не се възнамерява.

В Зас Фе тестванията остават платени, само че центърът не крие цените - бърз антигенен тест коства 47 франка, а PCR -150 франка.

В Ленцерхайдее прецизират: " Докато за хора без признаци PCR теста е заплатен, бързите антигенни проби остават безвъзмездни до 10 октомври 2021 година. Така, с помощта на неизгодните цени на тестванията желаят да убедят хората да се имунизират, написа Tages-Anzeiger.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР