За нас от БСП за България има шест важни неща,

...
За нас от БСП за България има шест важни неща,
Коментари Харесай

Нинова: Очевидно всички гледаме вече към третия мандат, стига емоции

За нас от " Българска социалистическа партия за България " има шест значими неща, в които ще поставим доста старания - първо да подсигуряваме политическа непоклатимост посредством сформиране на постоянно държавно управление. Това съобщи ръководителят на парламентарната група „ Българска социалистическа партия за България “ Корнелия Нинова в изказването си за началото на новата сесия на 48-ото Народно заседание. 

Очевидно всички гледаме към този момент към третия мандат и там е последният късмет за това - ние бихме го нарекли мандат на разсъдъка, стига страсти, разяснява Нинова. Нека с разсъдък, само че без неприемливи взаимни отстъпки, без подмолни сделки, намерено да се опитаме да сложим завършек на политическата неустойчивост, прикани тя.

Второ, дано това да е стъпка към стабилизирането на парламентарната република, изиска Корнелия Нинова. Парламентарната република е в заплаха, имаме пълзяща и овладяваща страната еднолична власт, която се движи по ръба на Конституцията, разяснява тя. 

Нинова се спря и на предпочитаните браншове и съответните закони, които този парламент би трябвало да одобри, колкото и да е дълъг животът му. Тя заявява, че за Българска социалистическа партия най-важни са образованието, науката и културата, опазването на здравето, обществената политика, която да е ангажирана с инфлация, цени, беднотия и с акцент върху младежите.

Лидерът на Българска социалистическа партия означи, че втора година си приказват за понятието " енергийна беднотия " и е извънредно време да решат какво е то и да подсигуряват поддръжка на тези фамилии. Да продължи поддръжката за българската стопанска система и да приемем интензивно законите по Плана за възобновяване и резистентност, уточни още тя. Нинова разяснява, че в последните седмици зад фасадата " План за възобновяване и резистентност " стартират да се прокарват лобистки закони. Изведнъж се оказа, че има голям брой закони, които нямат нищо общо с Плана, само че са доста незабавни, тъй като обслужват частни ползи, добави тя.  

Настояваме да се реши въпросът с финансирането на общините посредством оставането на част от събраните от тях налози при тях, съобщи още водачът на Българска социалистическа партия.

Нинова се спря и на правосъдната промяна и ежедневните тежки закононарушения, които вълнуват народа. Толкова години се нищи тази правосъдна промяна, такава дъвка е години наред, като ластик се опъва на всички места и по всички студия – ами, да вземем да я създадем най-сетне и да се завърши и с този въпрос, прикани тя.  

По отношение на външната политика водачът на Българска социалистическа партия сподели, че би трябвало да се положат оптимални старания България да стане част от Шенгенското пространство. Тя препотвърди и позицията на Българска социалистическа партия за войната в Украйна. По думите й това се е оказала и една от пречките за диалози с „ Продължаваме Промяната “ за втория мандат. Според Нинова доста деликатно би трябвало да се реши по кое време и при какви условия България да влезе в еврозоната. Бързането непременно от 1 януари 2024 година не е най-хубавото решение, съобщи тя. 

Тази сесия може да върне разсъдъка, може да даде непоклатимост и вероятност за България, може да подкрепи и улесни живота на българските жители и да подсигурява националното достолепие на България на интернационалната сцена или може да задълбочи рецесиите и да тласне страната в още по-голяма обърканост, сподели още Нинова. Кое от двете ще се случи зависи от нас тук, уточни тя и добави, че от левицата избират първото.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР