За началника на политическия кабинет на министър-председателя задочната размяна на

...
За началника на политическия кабинет на министър-председателя задочната размяна на
Коментари Харесай

Началникът на кабинета на премиера: война“ между Борисов и президента няма

За началника на политическия кабинет на министър-председателя задочната замяна на реплики сред премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев за това какви бойни самолети би трябвало да бъдат закупени за българските военновъздушни сили не може да бъде разказана като „ война. “

„ Мисля, че се търси някаква атракция в другите позиции. Надявам се да не продължи и да не ескалира, “ сподели Румяна Бъчварова.

Тя означи, че е работила и за предходни администрации и съществуването на разлика в позициите сред институциите не е нещо ново и постоянно е намирано общото решение.

В началото на седмицата министър председателят Борисов съобщи, че закупуването на нови самолети за военновъздушните сили не е първостепенна задача, и изрази подозрение, че изтребителите „ Грипен “ са най-хубавият вид. Президентът Радев отговори, че „ национална сигурност не се гради с ежедневна промяна на позициите “, а по-рано през днешния ден парламентарната комисия предложи на Министерството на защитата да рестартира частично процедурата за избор на нов аероплан.

Румяна Бъчварова е в Ню Йорк като част от българската делегация на 72-та Генерална асамблея на Организация на обединените нации. Днес тя взе участие в среща за Инициативата за отворено ръководство, в която страната ни се включи през 2011-та година.

„ България в границите на една година съумя да се изкачи в общата ранглиста извънредно високо – измежду първите 15 страни по отворени данни. Над 300 бяха базите данни, които отворихме и които в този момент сега са една добра основа за развиването и създаването на електронните услуги, “ сподели Бъчварова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР