За МВР беше много важно човекът, който ще се избере

...
За МВР беше много важно човекът, който ще се избере
Коментари Харесай

Кирил Петков: Калин Стоянов беше подаден като експерт от ГЕРБ

" За Министерство на вътрешните работи беше доста значимо индивидът, който ще се избере да не бъде политически привързан. Тогава с предложихме имена, които отхвърлихме след това. Калин Стоянов беше подаден като специалист от. "

Това съобщи съпредседателят на " ".

Номинациите на ПП-ДБ са ясните политически лица, които са някогашни депутати, изясни Петков. Зад тях заставаме чисто партийно на 100%.

" След това взехме решение, че за всички други позиции, за които нямаме политически номинации, ще изберем специалисти. За Министерство на вътрешните работи беше доста значимо този човек да не бъде политически привързан, тъй като идваха локални избори, трябваше да бъде оптимално безпристрастен. И започнахме и от ПП-ДБ, и от да се подават експертни имена. Те отхвърлиха няколко наши, ние отказахме няколко техни. И не беше ясно дали ще достигнем до някой. беше подаден като специалист от, като ние обаче, преди да се вземе каквото и да е решение, отидохме да го интервюираме. Когато аз отидох да приказвам с него, той споделя, че аз съм първият човек, който приказва с него. И в действителност в този миг той не го беше решил. Защо ние взехме решение, че си заслужава да създадем такова предложение? Защото видяхме, че той беше разследвал чувалите с автомагистралите и тази тематика. Беше вземал позиции, които от наша позиция са естествени позиции за смяната, която желаеме да се случи ", изясни Петков.

На му лиши два дни за размисъл, преди да приеме поста за вътрешен министър. Каза ни, би трябвало да координирам със брачната половинка си и да взема решение ", добави още Петков.

" От новините научихме, че той сменя 17 шефа на Министерство на вътрешните работи, без никой от нас да знае, без да е в съгласие. Разбира се това е негово право. Но ние искахме да знаем дали за тези нови назначения не му въздейства някой. Страхувах се от това, че някой му спуска тези назначения. Тогава отидох да приказвам с него, с цел да се уверя, че няма такова нещо. След това и до през днешния ден не сме говорили с него. Попитах го сигурен ли си, че на тези хора може да се има доверие и това беше ", сподели още той.

Оставката на не беше поискана еднолично от мен, а от съвсем всички представители на " " - " ".

" Тази сглобка е доста сложна и непрестанно внимаване да няма пробутване на нечий ползи в обособените министерства ".

" Недопустимо е да се бият български жители по кафенета и заведения и аз ще направя всичко допустимо да изясним този случай. И това, което най-вече ни смути, беше по какъв начин той умерено излезе и сподели, че всичко е минало добре и полицията се е справила ослепително надали не ", описа Петков.

" Проблемът тук е по какъв начин ти като министър отиваш да гледаш кино, когато столицата гори, откакто на открито се е оформил един от най-голимите митинги и се знае до какво може да докара той ", пита Петков.

" Започвам да се колебая към този момент по какъв начин този човек има политическа взаимозависимост. Ние би трябвало да променяме Министерство на вътрешните работи, това, което се случи не е обикновено ", безапелационен е той.

" От днес  е министър на и те ще дават отговор за него. и не желаят да схванат цялата истина в Народното събрание. Те би трябвало да напарвят по този начин, че това държавно управление би трябвало да продължи да се работи, а не да си затварят очите ", посочи.

В телефонен диалог по Нова се включи и сподели: " Срещата с не беше една, както той споделя, имаше и голям брой телефонни диалози, в които господин Петков се опитваше да се намесва и да споделя кой къде да се постави. Искаше от мен да не махам избрани хора, които аз към този момент бях сметнал за нужно да сменя. Искам да кажа и още нещо: Аз съм срещу, доста срещу полицейското принуждение и ще направя всичко допустимо отговорните да си понесат следствията ".

попита непосредствено още един път дали от последния диалог, те са се виждали или чували, Стоянов сподели че това е доста елементарно проверимо и че ще каже какъв брой са срещите сред тях след инспекция. Но изрично съобщи, че не е била една. Разговори с господин Пеевски и господин Борисов съм имал единствено в пленарна зала. А с вас съм имал и другаде.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР