За момента е твърде рано здравните власти в страните по

...
За момента е твърде рано здравните власти в страните по
Коментари Харесай

СЗО: Рано е да обявяваме победа над вируса

За момента е прекомерно рано здравните управляващи в страните по целия свят да отстраняват Коронавирус рестриктивните мерки или да афишират пандемията за завършена. Това съобщи генералният шеф на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус, представен от RT.

Прибързано е страните да афишират победа, безапелационен бе той и добави, че вирусът е рисков и продължава да еволюира пред очите ни.

Изявлението на шефа на СЗО идва единствено ден, откакто Дания отстрани Коронавирус рестриктивните мерки, макар че оттече рекорден брой новозаразени.

Гебрейсус изрази безпокойствие, че в някои страни се е наложила тезата, че поради имунизациите, огромната инфекциозност и по-лекото протичане на Омикрон към този момент не е допустимо нито належащо ограничението на разпространяването на вируса.

Според здравните управляващи в страната над 80% от популацията е предпазено от тежко протичане на вируса.
Той акцентира, че сходно разбиране е доста надалеч от истината, защото " по-голямо предаване на ковид значи повече гибел ".

Гебрейсус напомни, че от откриването на Омикрон в ЮАР през ноември 2021 година СЗО е записала близо 90 млн. инфекции - повече от всички регистрирани през 2020 година случаи на ковид.

Въпреки хипотетичното по-леко протичане на този вид на вируса, в последно време се вижда " доста стеснителен растеж " в броя на смъртните случаи на всички места по света, предизвести шефът на СЗО и настоя да не отменяме противоепидемичните ограничения.

Не призоваваме никоя страна да се връща към така наречен " локдаун ", а да защищити жителите си, употребявайки всички налични средства, а освен имунизациите, посочи Гебрейсус.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР