За мнозина е изкушаващо да видят Путин като мозък или

...
За мнозина е изкушаващо да видят Путин като мозък или
Коментари Харесай

Politico: Подаръкът на Хамас за Владимир Путин frognews.bg

За мнозина е изкушаващо да видят Путин като мозък или кукловод, който разпалва повече спорове, в сравнение с Западът може да се оправи. Всъщност съветският президент не стои зад всички тези спорове, само че пък те идват дюшеш за него, ще налеят масло в огъня и ще изиграят своята роля. 

Путин се любува на хаоса. Крякащите пропагандисти на Кремъл към този момент популяризират разказ, че войната в Близкия изток е победа за Русия и парите за Украйна ще пресъхнат като зарязан бунар. 

" Това беше може би най-хубавият подарък за рождения ден на Путин. Атаката против Израел ще раздели вниманието, като се има поради естественият фокус на Съединени американски щати върху Израел. Надяваме се, че това няма да има трагичен резултат върху поддръжката за Украйна, само че несъмнено, доста ще зависи и от продължителността на спора в Близкия изток. Ако в действителност желаеме да бъдем геополитически Европейски съюз, би трябвало да можем да се оправяме с голям брой рецесии по едно и също време “, сподели посланик от Европейски Съюз пред брюкселското издание " Politico ".

Усещайки опасността, че Западът може да е на път да изгуби фокуса си върху Киев, украинският президент Володимир Зеленски към този момент посочи, че един от правилните съдружници на " Хамас " в лицето на Иран е непосредствен приятел и на Русия. Според Зеленски битката против Русия и битката против ислямистките бойци са едно и също нещо: 

" Израелски публицисти, които са били тук, в Украйна, в Буча, в този момент споделят, че са видели същото зло там. Единствената разлика е, че има терористична организация, която атакува Израел. Тук има терористична страна, която атакува Украйна ". 

Колко общо има Крелъ с рецесията в Близкия изток? 

Да стартираме с офанзивите на " Хамас ". 

Русия от дълго време ухажва ислямистките бойци, а водачът на " Хамас " Исмаил Ханийе и други публични лица наскоро пътуваха до Москва. 

След офанзивите в събота, руснаците побързаха да изтупат прахта от старите проекти да изтеглят границите на Израел назад там, където са били през 1967 година Външният министър Сергей Лавров сподели, че основаването на палестинска страна е осуетено от " разрушителната политика “ на Съединени американски щати. Бившият президент на Русия Дмитрий Медведев дефинира офанзивите на " Хамас " като " предстоящо развиване " и насочи гнева си към Запада. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков радостно съобщи, че финансирането за Украйна в този момент неизбежно ще намалее.

Това значи ли, че Русия е имала директна ръка в офанзивите? Малко евентуално. Русия надалеч не е толкоз значима, колкото Иран, що се отнася до оръжията и финансирането на " Хамас ". Норман Рул, някогашен почитан чиновник на американското разузнаване, твърди, че политическата поддръжка на Москва по отношение на терористичната организация е насърчила групировката да предприеме принуждение, само че сподели, че всяка съветска роля отвън това евентуално е скромна. 

" Тази тактика разрешава на руснаците да настояват, че поддържат мирния развой, само че последвалото принуждение разстройва района, отклонява вниманието на политиците от експанзията на Русия против Украйна и притегля военноморските сили на Съединени американски щати от Черно море към източното Средиземноморие “, сподели той пред " Politico ".

Флиртовете с " Хамас " и поддръжката за палестинците също оказват помощ на Путин в устрема му да се показа като значим състезател в световното пренареждане против Запада с Китай и Иран.

превод и редакция: ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР