За много хора кафето е онова нещо, което може да

...
За много хора кафето е онова нещо, което може да
Коментари Харесай

Ако забелязвате това, май е време да намалите КАФЕТО

За доста хора кафето е това нещо, което може да ги издърпа от леглото и да им помогне да започват деня си по допустимо най-хубавия метод. Кофеиновата напитка обаче ни кара да се пристрастяваме и в един миг осъзнаваме, че прекаляваме с количествата, които изпиваме в границите на деня.
Как човек елементарно може да разбере дали прекалява с кафето? 1. Ако имате утринно главоболие;
Много постоянно хората, които са пристрастени към кафето, се разсънват със утринно главоболие. Организмът се настройва за нормалната порция кофеин и кръвоносните съдове се уголемяват. На собствен ред това нервира нервните окончания и бива предизвиквано главоболие.
2. Поява на конвулсии; Благоприятните резултати на кафето за кожата
Макар доста здравни експерти да предлагат намалянето на кафето в всекидневието поради проблемите, които честата корист с кофеин...
Прочети повече
Ако прекалявате с кафето, доста е евентуално в един миг да станете очевидци на мускулни конвулсии. Това е в следствие от обезводняването на организма.

Възможно е даже да се появи синдром на неспокойните крайници. Усеща се леко и неприятно мравучкане, което се ускорява най-много, когато човек е в положение на покой.
3. Проблеми със съня;
Проблемите със съня са третият сигурен симптом, че прекалявате с количествата кофеинови питиета. Не става въпрос за времето, в което сте изпили последната си чаша, а количествата през целия ден. Възможно е освен сънят да се утежни, само че и да намалее продължителността му.
4. Трудно справяне със стресови ситуации; Сутрешното кафе – с кофеин или без кофеин?
Вероятно си задавате този въпрос всяка заран, замисляйки се дали кафето с кофеин, което толкоз обичате, ще увеличи кръвното ви наляган...
Прочети повече
Разбира се, че стресът вреди на здравето ни. Факт е обаче, че има хора, които го понасят по-леко от други. Ако консумирате прекалено много кафе, не е изключено реакцията на стрес да е по-засилена.
5. Импулсивни дейности.
Кофеинът е потвърден стимулатор. Благодарение на него можем да се усещаме бодри през целия ден и да запазим интензивността си. Ако обаче пием кафе без мярка, може елементарно да се стигне и до нервозен срив.

Бъдете доста рационални във връзка с количествата кофеинова напитка, които приемате в границите на деня. Не прекалявайте с нея, в случай че не желаете да навредите на здравето си.

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР