"За мен ще бъде чест да стана част от филм

...
"За мен ще бъде чест да стана част от филм
Коментари Харесай

Лили Иванова пее във филма за Вазов - slava.bg

"За мен ще бъде чест да стана част от филм за Иван Вазов " - по този начин Лили Иванова е дала отговор на поканата на екипа на Българска национална телевизия нейният глас да звучи в първата по рода си музикална продукция, отдадена на 170-годишнината от рождението на Патриарха на българската литература.

Лентата, чийто 9-минутен филмов откъс бе показан на извънредно събитие в София, включва 12 песни, три от които са особено основани за плана.

В осъществяване на примата на родната сцена е известната комбинация "Майка ми ". Младата певица Весела Асенова пее по извънредно въздействащ метод "Молитва " по музика на Борис Карадимчев. Женският квартет "Славей " залага на "Два бука ", а сътрудниците им от "Светоглас " подчертават на "Де е България " ( "Питат ли ме де зората ") и други

Сред песните по най-вълнуващите творби на Вазов са още "Край Босфора ", "Радецки ", "Когато бях овчарче ", "Боят настана " и така нататък Композициите са показани и от Нели Андреева (ансамбъл "Филип Кутев "), хор "Гусла " с диригент Валентин Бобевски, "Български гласове " с диригент Ангел Ангелски и младия гений Антонио Симеонов.

Филмът е сниман в къщите музеи "Иван Вазов " в София и в Сопот, както и в Черепишкия и Драгалевския манастир край столицата. Създаден е по сюжет на Даниел Спасов и Димитър Шарков, който е и режисьор на продукцията, а Николай Илиев е оператор. В ролята на именития стихотворец и публицист е артистът Валентин Танев, а Ани Петрова се превъплъщава в майката на създателя на "Под игото " - Съба.

Зрителите ще имат опция да гледат "Вазовите песни " в Деня на националните будители - 1 ноември, от 17 ч., по БНТ1, написа Телеграф.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР