За майсторите, които искат да украсят, но нямат подръка -

...
За майсторите, които искат да украсят, но нямат подръка -
Коментари Харесай

Как се прави перлена захар

За майсторите, които желаят да украсят, само че нямат подръка - вижте по какъв начин сами да си приготвите перлена захар

Необходими Продукти

● захар - 3 с.л. кристална
● брашно - 1 с.л.
● вода - няколко капки

и още


● захар - 50 г тънък кристал
● вода - 1 ч.л.

Начин на подготвяне

Много постоянно и най-много в европейските сладкиши се вижда, че за поръска върху даден сладкиш, примерно козуначени сладкиши, се употребяват захарни перли. Направата им е лесна.

Предлагам две предписания, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и подсигурявам, че по този метод италианките, когато нямат разполагаем сега такава си я вършат небрежно вкъщи.

На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, по този начин се да се задържа в ръката, да е лепкава, трансферира се върху хартия за печене и върху малко брашно и откакто засъхне се раздробява на дребни части.

И тази която аз предлагам е: Към 50 г фина захар се прибавя единствено 1 ч.л. вода. Разбърква се, става на пясък и се поставя в огромна решетъчна лъжица. С пръсти се натиска и изпод върху хартия за печене излизат дребни продълговати части захарни перли. Оставят се да засъхнат.

Разликата сред двете предписания е, че в първата по-дълго време засъхват и повече се слепят, евентуално това се дължи на добавката на брашно, до момента в който при втората рецепта бързо засъхват и най-много, което на мен ми харесва, че се резервира изцяло цвета на захарта, тя остава бяла, до момента в който при първата рецепта цветово остава жълтеникава.

Ще покажа в галерията от фотоси и двата типа домашно приготвени захарни перли, в това число и истинските перли, разликата е очевадна, те са съвсем идентични по мярка и наподобяват на дребни чисто бели перли, за жалост у нас не се оферират, тъй че всеки самичък може да реши коя рецепта повече му харесва от двата типа домашно приготвени.

Захарните перли могат да се оцветят по желание, могат да бъдат лимонови, портокалови, ванилови, въпрос на избор, нюх и предпочитание.

Захарните перли се прибират в изсъхнал буркан с капачка и имат доста дълъг период на валидност.

Независимо коя рецепта ще бъда определена, хубавото е това, че стоят като красива поръска върху всеки великденски сладкиш.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР