За малко над два месеца Гражданската платформа Изправи се.БГ набра

...
За малко над два месеца Гражданската платформа Изправи се.БГ набра
Коментари Харесай

Манолова: Събрахме над половината от необходимите доброволци за изборите

За малко над два месеца Гражданската платформа " Изправи се.БГ " набра 52 % от нужните наблюдаващи и доброволци за изборите. Процесът е част от основаването на паралелна гражданска ЦИК за запазване на честността на идните парламентарни избори.

До момента са подадени над 6200 заявки онлайн, в офиса на платформата и в регионалните и общинските офиси на " Изправи се.БГ ".

Най-голям % доброволци са регистрирани в Бургас - 728 души. В многомандатния регион има 739 секции, т.е. региона е съвсем напълно покрита с доброволци.

В София заявки са подали близо 1000 души при към 1600 секции за трите многомандатни региона в столицата.

Във Варна желанието си да бъдат доброволци на " Изправи се.БГ " са декларирали 403 души при 650 секции в града. В Пловдив набраните доброволци са 468 при 1018 секции в многомандатните региони в града. За Варна, Пловдив и София набирането на доброволци и наблюдаващи продължава.

Благоевград, Видин, Враца, Добрич, Пазарджик, Плевен, Русе, Силистра и Сливен са многомандатните региони, в които са набрани сред 50 % и 90 % от нужните за секционните изборни комисии доброволци.

Заявленията на претендентите се събират по няколко метода -

през Facebook страниците на Мая Манолова и Гражданска платформа " Изправи се.БГ ", през уеб страницата на " Изправи се.БГ " и в офисите на платформата в страната.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР