За литър закупен газьол земеделските стопани ще получат отстъпка от

...
За литър закупен газьол земеделските стопани ще получат отстъпка от
Коментари Харесай

Аграрни вести: Фермерите ще получат отстъпка от акциза за литър закупен газьол

За литър закупен газьол земеделските стопани ще получат отстъпка от акциза в размер на 37 стотинки. Става дума единствено за газьола, употребен за механизирани действия в първичното селскостопанско произвеждане през 2018 година, оповестиха от Министерството на земеделието.
Отстъпката е избрана със заповед на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева. До края на 2019 година ще бъдат изплатени близо 73 млн. лв. по схемата, а останалата част от средствата ще бъдат изплатени при започване на 2020 година, заяви Българска национална телевизия.

Това е четвъртата акция, в която процесът по кандидатстване за държавна „ Помощ под формата на отстъпка от цената на акциза върху газьола, употребен в първичното селскостопанско производство” е омекотен и заявките се подават съпроводени единствено от списък и копия от фактурите за закупено гориво за съответната година.

Отпадна задължението за водене на дневник. Максималното количество гориво, което предстои на подкрепяне, се дефинира въз основа на методика с разходни правила. След приема на документи Националната организация за приходите прави инспекции на фактурите.

Помощта се изплаща на земеделските стопани непосредствено, а не както преди този момент под формата на ваучери за гориво.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР